SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Of kabuğunu kırdı"

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Of kabuğunu kırdı"

09 Aralık 2021 Perşembe - 09:13




Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, makamının kapılarını Karadeniz gazetesine açtı.





Başkan Sarıalioğlu, Of’un AK Parti iktidarıyla beraber büyük bir değişime girdiğini belirterek, bu değişimde Of halkının emeğinin inkar edilemeyeceğini söy-edi. Of’ta altyapıdan üstyapıya, spordan eğitime birçok alanda büyük işlere imza attıklarını belirten Başkan Sarıalioğlu’nun açıklamaları şöyle;

ÇOK BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTIK

2014 seçimleriyle AK Parti’nin şah- sımızı aday göstermesiyle başkan yolculuğumuza başladık. 2019’da da yine partimizin aday göstermesiyle birlikte, halkımızın da büyük bir ço- ğunluğunun teveccühüyle seçilerek yolumuza devam ettik. 2014 yılında AK Parti’den aday gösterildiğimde bize destek veren Ofluları mahcup etmedik. Vaatlerimizin çoğunu yerine getirdik. Altyapısından üstyapısına, sağlığından sporuna, eğitimde birçok alanda parkından bahçesine hatta ulaşımına kadar çok büyük işlere imza attık. Bunu biz başardık.

HİZMETE DEVAM EDİYORUZ

Of’ta sahil alanının yenilenmesinden tutun da yeni park alanlarının oluşturulmasında Sulaklı Vadisi’nde sizlerin de şahit olduğu yürüyüş yollarının, köprünün ve peyzaj alanlarının, hemen yine vadiye paralel uzanan, devlet hastanesine giden caddenin sağlı sollu binalarının dış cephelerinin giydirilmesine kadar Çevre ve Şehircilik Bakanımızın, Ulaştırma Bakanımızın, önceki dönem Maliye ve Hazine Bakanımızın hepsinin desteklerivar. Onlardan aldığımız destekle Of’umuzun öncelikli acil ihtiyaçlarını belirleyerek ve onları sıralayarak hizmete devam ediyoruz.

SPORA ÖNEM VERİYORUZ

Hastanemiz bitme aşamasına geldi. İlçemizde spor yapmak isteyen gençlerimizin özellikle bütün branşlarda spor yapabileceği; yüzmesinden karatesine, boksundan güreşine, tenisinden masa tenisine, atletizmden futboluna, basketbolundan voleyboluna kadar bütün tesislerimiz var. Belki de şu an birçok ilden şanslıyız. Spora önem veriyoruz, çünkü ben de spordan gelen birisiyim, çocukluğumda ve gençliğimde amatör futbol oynamıştım. Daha sonra Ofspor’un yönetiminde yer aldım. Spora hizmet etmiş ve sporun içinden gelmiş biri olarak; sporla ilgilenen gençlerin hayata çok daha olumlu baktığını ve iyi bak- tığına şahit oluyorum.

OFLU KARDEŞLERİMİZİN DESTEĞİYLE

Biz ekip olarak yola çıktık. Teşki- latlarımızın çok büyük desteği var. Bütün gençlik kollarımızdaki kardeşlerimizin, kadın kollarındaki hanım kardeşlerimizin, ablalarımızın ve ana kademedeki kardeşlerimizin, ağabeylerimizin desteğini her zaman yanımızda hissettik. Hem destek oldular hem de bize güç verdiler. Onların ve Oflu kardeşlerin desteği sa- yesinde her zaman başımız dik yürüdük. Ankara’da çok değerli bakanlarımız var. Başta Süleyman Soylu bakanımız olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın da hem Trabzonlulara hem de Oflulara çok büyük bir teveccühü var.

800'E YAKIN ÖĞRENCİMİZ VAR

Eğitim anlamında Of’umuzun eksik olan okul öncesi eğitimden başlayarak lise ve üniversiteye kadar bü- tün okullarımızı oluşturduk. Bu konuda belediye olarak imar çalışma-arı ile beraber devletimize bedelsiz olarak okul yerleri kazandırdık. Fen lisesinin oluşumunda bir önceki dönem Çevri ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar’ın katkıları oldu. Dolayısıyla Of, kabuğunu kırdı. Bugün Of’ta 8500’e yakın öğrenci var. Bu öğrencilerimizin birçok ihtiyaçları karşılanmış durumda. Burada tabii Ofluların emeğini inkar edemeyiz.

SPOR KOMPLEKSİMİZ TAMAMLANIYOR
 

Of’ta artık Gençlik Merkezi var. Gençlik Merkezimiz de yine bizim dönemimizde Özellikle vaatlerimiz arasında olan bir yerdi. Orada birçok faaliyet var. Burada bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağlı Teknoloji Fakültesinin öğrencilerinin de oradaki aktivitelerini görünce ayrı bir mutluluk duyuyorum. Burada yine vaatlerimiz arasında bulunan olimpik yüzme havuzumuz var. Çok başarılı gençler yetişiyor. Yine şehrimizin Batı yakısında Spor Bakanlığımıza tahsis ettiğimiz 50 dönümlük arazide çok güzel bir spor kompleksinin ilk etabı olan stadyum tamamlandı. Bu stadyum aynı zamanda bir spor kom- pleksi. Stadyumun içerisinde gençlerimizin birçok aktiviteyi yapabileceği spor alanları var.

İKİNCİ ETAP 2022’DE TAMAM

Spor Kompleksi’nin ikinci etabını da hem Spor Bakanımızla hem de geçen hafta Ankara’dayken Sayın Muhammet Muharrem Kasapoğlu’yla istişare et- tik. O da söz verdi. İnşallah gelecek dönem burada 2022 yılı itibarıyla projenin ikinci etabı olan iki tane daha nizami saha ve bir sosyal tesis binasını yapacağız.

YURT SORUNUMUZ

Öğrenci sayısı 1200’e ulaşan Teknoloji Fakültemizin şu an yüzde 45 civarında olan barınma meselesini bir ilave yurt daha yaparak yüzde 75’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Onun için çalışmalarımız devam ediyor.

TURİSTLERİMİZİ RAHATLIKLA AĞIRLAYACAĞIZ

Sulaklı Vadisi’nin 2. etabına başladık. Yatırım programımızda Büyükşehir Belediyemizle birlikte oranın özellikle protoko- lünü yapmak kaydıyla orada da aktif yeşil alanlar oluşturup, halkımızın rahatlıkla nefes alabileceği, turistlerimizi ağırlayabileceğimiz mekanlar oluşturacağız.

HEDEFİMİZ GÖÇÜ DURDURMAK

Biz göç veren bir ilçeyiz. Son yıllarda, özellikle pandeminin de etkisiyle bugöçbirazdurmuşvaziyette. Bizim ana hedefimiz göçü geri döndürmek. Çünkü şehirlerdeki bilinçsiz göç planlama yapılamadan bir birikim oluşturdu. Bu, bu dönemin sıkıntısı değil aslında, 1980’lere baktığınızda köy nüfusu yüzde 85, kent nüfusu yüzde 15. 2000’li yıllarda bu hızla tam tersine dönerek gü- nümüzde yüzde 15 köy nüfusu, yüzde 85 kent nüfusu haline geldi. Bu bir devlet planlaması fakat her şeyi devletten beklemek doğru değil.

BU ÜLKEYİ YIKAMAYACAKLAR

Of, Trabzon ve Rize iktidarlığımız döneminde altın çağını yaşıyor. 1980’leri ateşli bir şekilde yaşamış, o zamanın acılarını yaşamış biri olarak Türkiye’den umudumu hiçbir zaman kaybetmedim. Umutsuzluk bir Müslüman’a helal değil, haramdır. Allah’tan umudunu sadece zalimler keser diyor Cenabı Allah. Bugün üzerimizde oynanan oyunlar yeni değil. Her şeyin farkındayız. Devlet de her şeyin farkında. Dolar bırakın 15 lira olmayı 100 lira da olsa bu devleti yıkamaya- caklar.

İYİDERELOJİSTİKGELİŞİMİMİZE KATKISAĞLAYACAK

İyidere lojistik yapılıyor, biz ona Of İyidere lojistik limanı diyoruz. Dolayısıyla Trabzon Of İyidere Lojistik Limanı olacak. Rize’ye yakın olması münasebetiyle Trabzon’da oluşan bir algı var Rize’ye kaptırdık diye. Asla. Trabzon ve Rize’yi de bir bütün olarak kabul ediyoruz.


Et ve tırnak gibidir Trabzon ve Rize. Dolayısıyla Trabzon Of Lojistik limanı diyoruz oraya biz. En kısa zamanda faaliyete geçecek. Bunlar birbiriyle entegre olduğunda, hem ilçemizin hem Trabzon’umuzun hem de ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap