SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Olaylar ve Yaşananlar | 12.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 12.07.2024

12 Temmuz 2024 Cuma - 09:02




Olaylar ve Yaşananlar | 12.07.2024





FATİH PARKI NEDEN AİLELERE KAPALI?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç önemli bir hizmete imza atarak kendi bünyesindeki parklarda çay ve diğer içecekleri ucuzlattı. Hal böyle olunca emeklilerin Trabzon’daki tercihi Atapark ve Fatih Parkı oldu. Fakat emekli deyince sadece akla “erkek” gelmemeli. Ya da parklardan sadece erkekler faydalanmamalı. Fatih Parkı’nın eskiden aile bölümü vardı, herkes gelir orada rahatsız edilmeden çayını içer, sohbetini yapardı. Parklarda aileler için yerler artırılmalı, bu bölümleri ya sadece kadınlar ya da aileler kullanmalı. Bir de sabahtan akşama Meydan Parkı, Fatih Parkı ve diğer parklarda oturan erkekler biraz adaplı ve edepli olmalı. İşin tadı kaçıyor, buradan yetkilileri uyaralım.

VEKİLLER SAHAYA İNEMİYOR!

Yeni vergi paketinin TBMM’ye sunulacağı konuşulurken artan enflasyon ve geçim sıkıntısı nedeniyle AK Partili milletvekillerinin de sahada vatandaşlardan büyük tepkiler aldığı belirtiliyor. Meclis kulislerinde milletvekilleri, kendi illerine gittiklerinde vatandaşların en fazla şikâyet ettiği konuların başında enflasyonun geldiğini söylediği ifade ediliyor. AK Partili milletvekilleri, “Sahaya inmeye çekiniyoruz. Karşılaştığımız her vatandaş geçim sıkıntısından, emekli maaşlarının yetersizliğinden sözü açıyor” görüşünü dile getirdi. Milletvekilleri, vatandaşların kendilerine bu serzenişlerde bulunduğunu anlattı.

YAVAŞ MI? İMAMOĞLU MU?

AREA tarafından 18 yaş ve üzeri 2 bin 56 kişiyle yapılan anket çalışmasında hazırlanan Türkiye’de Siyasi Durum Araştırması'nda “Yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin adayı kim olmalıdır?” soruldu. Açık uçlu soruya verilen yüzde 25,3’lük cevapla Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş birinci oldu. Yavaş’ı yüzde 19,6 ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu takip etti. İmamoğlu’ndan sonra yüzde 7,8’le üçüncü sırada CHP lideri Özgür Özel yer aldı. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın ise yüzde 2,1 oranla dördüncü olması dikkat çekti. Suriyeli sığınmacı sorununun çözümü için hükümetin Suriye’deki rejimin başkanı Beşşar Esad ile görüşmesi gerektiğini belirtenlerin oranı yüzde 85,4 oldu. Görüşmemesi gerektiğini ifade edenlerin oranı yüzde 8,5 iken yüzde 6,1 fikir belirtmedi.

TRABZON’DA VEKİLLER SIRALAMADA YOK!

ORC Araştırma, en beğenilen bakanlar ve milletvekilleri araştırmasının sonuçlarını paylaştı. 8 bin 920 kişiyle yapılan araştırmada en beğenilen bakan, yüzde 47,8 ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olurken, en beğenilen milletvekili CHP'li Ali Mahir Başarır oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Trabzonlu hemşehrimiz Abdulkadir Uraloğlu ise yüzde 40,6 ile altıncı sırada yer aldı. En beğenilen vekiller sıralamasında Trabzon’dan hiçbir vekil sıralamada yer almadı.

ALTI AYDA 166 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda, bu yılın ilk altı ayında 166 kadının şiddet sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) Kurucu Başkanı Adem Solak, “Şiddet ve suç artışı meselesi korkunç bir hal aldı” derken Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Başkanı Mehmet Ali Dim de “Elimiz kolumuz bağlı, sadece sorunları konuşmakla, ah vah çekmekle bu iş çözülmez, acil eylem planları devreye girmeli” dedi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap