A+ A-
Yorum
10

Ortahisar Belediyesi’nden anlamlı turnuva

Yayın Tarihi: 19.08.2024 - 15:11
Ortahisar Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı dolayısıyla tenis turnuvası organize ediyor.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Bugüne kadar birçok tenis turnuvasına ev sahipliği yapan Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenecek turnuvaya katılımın yüksek olması bekleniyor.
Tenis Turnuvası’na katılmak isteyen tenisçiler 22 Ağustos Perşembe günü saat 24.00’a kadar Ortahisar Belediyesi Spor Kompleksi’ne giderek kayıt yaptırabilecek.

“HEYECANLI VE ÇEKİŞMELİ BİR TURNUVA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, tenis sporunun Trabzon’da gittikçe yaygınlaştığını belirterek, “Şehrimizde her geçen yıl tenis sporuna olan ilgi artıyor. Biz de Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanmasının dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın yıl dönümünde bir tenis turnuvası düzenliyoruz. Tenis severler için heyecanlı ve çekişmeli bir turnuva olacağını düşünüyorum. Bir adet kapalı ve 3 adet açık tenis kortumuzda düzenleyeceğimiz bu anlamlı turnuvaya bütün tenis sevenlerin katılımını bekliyoruz” dedi.

 

TURNUVANIN KURALLARI ŞU ŞEKİLDE BELİRLENDİ


Dört ayrı kategoride planlanan turnuvada müsabakalar 6 oyun 2 set karar puanı, setlerin 1-1 olması durumunda ise 10’lu maç tie-break (eşitliği bozan oyun) olarak düzenlenecek. Yenilen tenisçiler turnuvadan elenecek. Her kategorinin 1. ve 2.’lerine kupa verilecek. Her kategoride bir sporcuya centilmenlik ödülü verilecek. Sporculardan katılım bedeli alınmayacak. Müsabakanın toplarını sporcular kendileri temin edecektir. Sporcular karşılıklı anlaşma sağladıkları sürece eski veya yeni top kullanabilirler. Müsabakaya gelemeyeceğini beyan etmeyen sporcular hükmen mağlup sayılacak. Yağmur vb. zaruret durumlarında aksayan müsabakalar, turnuvanın gidişatının etkilenmemesi için gündüz saatlerinde tamamlanacak.

Etiketler