A+ A-
Yorum
10

Şampiyon Baturalp Çevik Karadeniz'e Konuştu

Yayın Tarihi: 18.08.2024 - 15:29
Bosna Hersek’te yapılan üst Minikler Avrupa Şampiyonası’nda 57 kiloda altın madalya kazanan Baturalp Çevik, Karadeniz’e konuştu:
Kaynak:KARADENİZ ÖZEL HABER

Bosna Hersek’te yapılan üst Minikler Avrupa Şampiyonası’nda 57 kiloda altın madalya kazanan Baturalp Çevik, Karadenizgazete.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

baturalp-evik-5

AVRUPA TAMAM SIRADA DÜNYA VAR

5 farklı ülkenin boksörüne ringi dar ederek altın madalyayı boynuna takan Baturalp Çevik’in hedefi büyük. Basamakları tek tek çıkmak istediğini söyleyen şampiyon boksör, “Şimdi hedefim dünya şampiyonu olmak. Ondan sonra Olimpiyatlarda madalya almak istiyorum” açıklamasında bulundu

1-11 Ağustos tarihleri arasında Bosna Hersek’te yapılan Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Türk Milli takımına tek altın madalyayı getiren Trabzonlu Baturalp Çevik, duygularını Karadeniz’e paylaştı. Avrupa Şampiyonası öncesinde iyi bir kamp geçirdiklerini ve bunun da karşılığını aldıklarını söyleyen Çevik, “Öncelikle iyi, bir o kadar da zorlu bir kamp dönemi geçirdim. Hazırlıklarımızın ardından Bosna Hersek’e gittik. 5 maçta 5 galibiyet alarak hedefime ulaştım” diye konuştu.

ÇEVİK, “Rus rakipler çok güzel ve dişli oluyor. Lakin kolay bir maç oldu. 3 raundu da 5-0’lık skorlarla kazandım. Biraz Ermeni boksör karşısında zorlandım ama kazanmasını bildim. Yenilmek hiç aklımda olmadı. Babam ve aynı zamanda antrenörüm olan Gökhan Çevik bana çok güveniyordu. Bu üzerimde bir baskı oluşturmadı. Aksine motive oldu. Şükürler olsun altın madalya kazandım. Basamakları tek tek çıkacağım. Sırada dünya şampiyonluğu, daha sonra da olimpiyat şampiyonluğu var” dedi.

EN BÜYÜK HAYALİM OLİMPİYATLAR


AVRUPA Şampiyonu olarak ilk hedefini gerçekleştirdiğini söyleyen Baturalp, “En büyük hayalim tabi ki olimpiyatlarda yer almak. Ancak onun öncesinde dünya şampiyonasında altın madalya hedefim var. Bunun ardından olimpiyatlarda da ülkemize madalya kazandırmak istiyorum. Babam ve antrenörüm Gökhan Çevik, antrenör Hasan Bala, milli takım antrenörlerim Cihan, Arif, Abdurrahman ve Yunus hocama emek ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Baturalp’in antrenörü ve babası Gökhan Çevik:

BABA HİÇ TAKMIYORUM

ANLATILMAZ duygular yaşadığını söyleyen baba Gökhan Çevik, “Öncelikle çok güzel bir duygu. Bu duygu nasıl anlatılır bilemiyorum, yaşamak gerekiyor. Oğlum sağ olsun bu duyguyu hem bize hem ülkemize yaşattı. Çok mutluyuz. Ama bunun öncesi var. Buraya gelmek kolay değil. Çok çalıştık. Allah herkese nasip etsin. Oğlumun çocukluğundan beri Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda madalya hedefi var. Önce Türkiye’de sonra Avrupa’da zirveye çıktı. Sırada dünya ve olimpiyat var” dedi.

“OĞLUMUN örnek aldığı sporcular vardı” diyen baba Çevik, “Baba bende bunlar gibi olmak istiyorum diyordu, çok çabaladık, çok mücadele ettik. Kolay değildi. Allah gönlümüze göre verdi. Avrupa Şampiyonası’nda oğlumla devamlı görüşüyordum. Baba hiç takmıyorum. Sonuçta ben buraya bir hedef için geldim. Benim için İrlandalı, Rus, Gürcü fark etmez. Hedefim altın madalya. Allah’ın izniyle de bunu alıp geleceğim dedi. Sözünü tuttu bizleri çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

KİM DESTEK OLDUYSA ALLAH RAZI OLSUN


KENDİLERİNE destek olanlara teşekkür eden Gökhan Çevik, “Maddi manevi olarak en büyük destekçisi bendim. Onun en büyük artısı, benim antrenör olmamdı. İmkanlarını kısıtlamadım. İmkanlarımı zorladım. Bazı yerlerde maddi manevi destek aldığımız insanlar oldu. Bunları tek tek söylemek çok uzun sürer. Bize kimler destek çıkmışsa Allah razı olsun. Her zaman bunu dile getirdik” dedi.

 

 

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün