A+ A-
Yorum
10

Trabzon'da Engelsiz Taksi Engelleri Aşıyor

Yayın Tarihi: 18.08.2024 - 12:17
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Engelsiz Taksi engelli vatandaşlara ulaşım hizmeti sunmaya devam ediyor.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Nisan ayından itibaren 183 vatandaşın faydalandığı Engelsiz Taksi ayrıca Engelsiz Yaşam Akademisi’nde eğitim gören 58 öğrencinin ulaşımını sağlıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Taksi’ye Alo 153 Çağrı Merkezi’nden (TİKOM) talep oluşturan engelli vatandaşlar, Trabzon sınırları dahilinde kamu kurumlarına, hastanelere, havalimanı ve terminale ulaşım sağlayabiliyor. Nisan ayından itibaren 183 engelli vatandaşın yararlandığı Engelsiz Taksi ayrıca Engelsiz Yaşam Akademisi’nde eğitim gören 58 öğrenciye de servis hizmeti veriyor.

SINAVA GÖTÜRÜLDÜ


Açık Öğretim Sınavı’na girecek olan yürüme engeli Erol Balçın da Engelsiz Taksi hizmetinden yararlandı. Bahçecik Mahallesi’ndeki evinden alınarak Karadeniz Teknik Üniversite’sine götürülen ve sınav sonunda evine bırakılan Balçın, verilen hizmetten dolayı Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmanın öncelikli bir görev olduğunu belirterek, “Trabzon’da engelli bireylerin yaşam kalitesini arttırmak için önemli bir hizmet sunuyoruz. Engelsiz Taksi hizmetimiz ile engelli vatandaşlarımız hastane, resmi kurumlar veya başka yerlere rahatlıkla ulaşabiliyor. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve onların mutluluğunu sağlamak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Bu doğrultuda çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz, engelleri birlikte aşacağız” dedi.