A+ A-
Yorum
10

Trabzon Büyükşehir Meclisinde turizm gündemi "Abartılarak paylaşılıyor"

Yayın Tarihi: 14.07.2023 - 15:01
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantıları tamamlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantılarının son gününde Trabzon turizm gündeme geldi.

Şehre gelen turistlerin etnik kimleri üzerinden yaşanan en ufak hadiselerin abartılarak basında ve sosyal medyada paylaşıldığını belirten Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ataman "Bu söylemler iyi niyetli değil" ifadelerini kullandı.

Başkanvekili Ataman "Trabzon turizmi ile ilgili şehrimizde özellikle şehrin merkezinde ve Uzungöl'de turistlere yönelik olarak sosyal medyada ve basında çok yersiz tepkiler görmekteyiz. Trabzon bir turizm şehri. Hiç kimse Fethiye'deki Antalya'daki turist yoğunluğundan şikâyetçi değil. Etnik kimlikleri de kullanarak Trabzon ve Uzungöl'e yönelik yersiz bir eleştiri söz konusu. Fiyat denetiminin yeterli olmadığı bir farklı konudur. Ancak fındıktan 156 milyon TL gelir elde edilen bir şehirde geçen yıl turizmden 1 milyar 74 milyon dolar gelir elde edilmiş. Önümüzdeki yıl 2 katına çıkması gereken durumda ortaya çıkan bu tarz sözlemler iyi niyetli değildir. " ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu ise şehirlerarası bir rekabetin olduğu ve bu tarz söylemlerin yarar değil zarar getireceğini belirterek "Trabzon turizmde ivme yakalamış bir turizm şehri olma yolunda ilerliyor. Ekonomimizde turizm çok önemli. En önemli sektörlerden biri. Bu pastadan başka şehirler pay almak ister. Bir rekabet ortamı olduğunu belirtmek isterim. Şehirlerarası bir rekabet ortamı var. Tüm kesimlerimizden herkesin buna yorum yaparken bu nazarı dikkate almasından fayda var. Burada her şey güllük gülistanlık değil ama bu Antalya'da da değil başka yerde de değil. Sorunları nasıl çözebiliriz çalışması içerisindeyiz. Ama Trabzon'da turizmde ortaya çıkan bir olumsuzluk basında ve sosyal medyada fazla büyütülerek paylaşılıyor. Bunun Trabzon turizmine fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Bu sorunları meclisimizde tartışarak çözüm önerileri ortaya koymak daha faydalı olacaktır." şeklinde konuştu.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta