SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 28.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 28.05.2024

28 Mayıs 2024 Salı - 08:21




Olaylar ve Yaşananlar | 28.05.2024





TRABZON GÜNLERİ DEVRİ KAPANIYOR

Artık hem Ankara’da hem de İstanbul’da “Trabzon Tanıtım Günleri” adı altında etkinlikler yapılmayacak. Amacından, hedeflerinden tamamen uzaklaşan, birilerinin rant ve çıkarına hizmet eden, israftan başka bir anlamı kalmayan bu tür organizasyonlar şehrin tanıtımına da katkı sunmadığı gerekçesiyle önümüzdeki yıllardan başlayarak son bulacak. Trabzon Tanıtım Günleri etkinlikleri devlet eliyle uluslararası fuarlarda yapılacak. Trabzon’da yapılacak etkinlikler ise tamamen valilik ve belediye himayesinde gerçekleşecek. Adeta para kazanma günlerine dönen Trabzon Tanıtım Günleri için alınan bu karara her kesimden destek var.

MHP’DE EN BAŞARILI İL BAŞKANI

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin katılımı ile MHP’liler geçtiğimiz günlerde Ankara Kızılcahamam’da belediye başkanları ile bir araya gelerek yerel seçim analizi yapmış, gelecek dönem izlenecek yol haritası noktasında karar almışlardı. Üst düzey katılımın olduğu toplantıya büyük önem veren MHP Genel Başkanı Bahçeli yakın zamanda il başkanları ile bir araya gelecek. 31 Mart yerel seçimlerini il il değerlendiren ve gelişmeleri hassasiyetle takip eden Bahçeli MHP’nin tek başına katıldığı seçimlerdeki başarı ya da başarısızlığın nedenleri noktasında geniş bir çalışma içinde. Bahçeli’nin önüne giden Karadeniz Bölgesi illeri raporlarına göre ise en başarılı il başkanı olarak MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar öne çıkıyor. Bahçeli’nin de Ayar’a güveni ve desteği tam.

BELEDİYELER KEPENK KAPATABİLİR!

Başlığa bakıp sakın şaka yaptığımızı sanmayın. 31 Mart sonrası iktidardan muhalefete geçen belediyelerde yapılan inceleme ve araştırmalar vahim bir tabloyu ortaya çıkarıyor. Belediyeler iş yapmayan, işe uğramayan yığınla insan dolmuş. 10 kişinin iş yapacağı yerde 100 kişi var. Belediyeler İller Bankası olmazsa personele maaş ödeyemez, yakın zamanda kepenk kapatır. Hafta sonu CHP Ortahisar İlçe Danışma Toplantısında konuşan Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, personel fazlalığı noktasında şunları söylemişti: “Bin 733 personel var. Ama ortada şöyle bir acı gerçek var: Bin 733 personelimizin mübalağasız en az 500’üne iş bulmak zorundayız. Düşünebiliyor musunuz? Bin 733 kişiye aylık 59,5 milyon maaş ödüyoruz. Ama en az 500’üne iş bulmaya çalışıyoruz.”

TRABZONLU VALİYE AHDE VEFA!

Valilik görevindeyken Samsun’un dünya limanlarına entegre olmasını sağlayan Lojistik Köy Projesi’nin fikir babası Eskişehir Valisi Trabzonlu hemşehrimiz Hüseyin Aksoy’un adı lojistik köy yoluna verildi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Samsun tarihinde yer almış olan Sayın Aksoy'un bulvarda adının yaşatılması çok kıymetli bir ahde vefa örneğidir” dedi. Tüm alternatif yolların kesiştiği Tekkeköy'de 660 dönümlük alan üzerine kurulan Samsun Lojistik Köy, bölgede yer alan firmalara lojistik depo imkanı sağlayarak işletmelerin rekabet gücünü artırıyor. Başta girişimciler olmak üzere toptancılar, tüccarlar, esnaf ve KOBİ'ler lojistik merkezde kurulan depolama tesisleri, yükleme boşaltma alanları, sosyal tesisler ve idari binalardan yararlanabiliyor. Bu proje aynı zamanda 2 bine yakın kişiye iş olanağı sağlayarak bölge halkına da ekonomik anlamda destek veriyor.

TRABZON TEKNOLOJİ FESTİVALİ

Trabzon Teknoloji Derneği 1-2 Haziran tarihleri arasında Trabzon Millet Bahçesi’nde anlamlı bir etkinliğe imza atacak. “Trabzon Teknoloji Festivali” kapsamında daha 96 proje birbiriyle kıyasıya bir yarış içinde olacak. Daha önce 136 olan proje elemeler sonrası 96’ya düşmüştü. Festival kapsamında amaç gençleri daha çok teknoloji ve bilimle buluşturmak onların yaratıcılığını öne çıkarmak ve toplumsal farkındalık yaratarak sahip çıkabilmek. Millet bahçesinde düzenlenecek etkinliğe Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ile birlikte belediye başkanlarının, akademisyenlerin, eğitim kurumlarının ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap