A+ A-
Yorum
10

Ortahisar Belediyesi, 244 öğrenciyi yükseköğretime yerleştirdi

Yayın Tarihi: 18.08.2024 - 13:34
Ortahisar Belediyesi'nin Üniversiteye Hazırlık Kursu’nda eğitim gören öğrencilerden lisans ve önlisans programlarına toplamda 244 öğrenci yükseköğretime yerleşti.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ortahisar Belediyesi'nin Ortahisar İlçe Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği Üniversiteye Hazırlık Kursu'nda eğitim gören 415 öğrenciden, 81 öğrenci dört yıllık bir lisans programını, 163 öğrenci ise ön lisans programını almaya hak kazandı.
Öğrenciler; hukuk, harita mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, mekatronik mühendisliği, orman endüstri mühendisliği, deniz işletmeciliği ve ulaştırma mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, peyzaj mimarlığı, iç mimarlık, şehir ve bölge planlama, Fransız dili ve edebiyatı, Türk dili ve edebiyatı, tarih öğretmenliği, matematik öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği, biyoloji, tarih, ilahiyat, sosyoloji, psikoloji, gazetecilik ve yönetim bilişim sistemleri gibi birçok farklı bölümde eğitim alacak.


“EĞİTİM, EN ÇOK YATIRIM YAPILMASI GEREKEN ALAN”


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yükseköğretim programlarına yerleşen öğrencilerle gurur duyduğunu ve bundan sonra da her türlü eğitim ve öğretim faaliyetine destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi. "Eğitim ve öğretim Türkiye’nin aydınlık ve güçlü bir geleceğe ulaşması için en önemli unsurdur.” diyen Başkan Kaya, “Ülkemizin en çok yatırım yapılması gereken, en çok üzerinde durulması gereken konularının başında eğitim gelmektedir. Ülkemiz ancak eğitime yapılan yatırımlarla kalkınır. Bu anlamda en değerli yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Ülkemizi, vatanımızı, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin nitelikli bir şekilde yetişmesi hepimizin ortak arzusudur. Eğer bizler vatanını, milletini ve milli değerlerini seven donanımlı bireylerin yetiştirilmesine katkı veriyorsak ne mutlu bize.” ifadelerini kullandı.


“TÜRKİYEMİZİN GELECEĞİNE YÖN VERECEK NESİLLER YETİŞİYOR”


Yükseköğretim programlarından mezun olan öğrencilerin Türkiye’nin yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılayacağına vurgu yapan Başkan Kaya, “Ülkemizin, bizi aydınlık yarınlara taşıyacak, bilim, teknoloji kültür ve sanat alanında diğer ülkelerle rekabet edebilecek konuma taşıyacak nesillere ihtiyacı var. Yükseköğrenimden mezun olan öğrenciler ülkemizin yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılayacak. Biz de buna Ortahisar Belediyesi olarak katkı sunuyoruz. Bundan dolayı mutluyuz ve gururluyuz. Yükseköğretim programlarına yerleşen bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum, kutluyorum. İnşallah öğrencilerimiz kazandıkları bölümleri başarıyla bitirerek Türkiye’mizin geleceğine yön verecek bireyler olarak vatanımıza hizmet etmeye devam edecek. Ortahisar Belediyemiz bundan sonra da maddi ve manevi olarak öğrencilerimize destek olmaya devam edecek." açıklamalarında bulundu.

Etiketler