A+ A-
Yorum
10

Trabzon’da merdiven altı ürünlerin önüne geçilecek!

Yayın Tarihi: 26.08.2024 - 15:12
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TTSO) Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleri, gıda, toptan ve perakende firmalarının yer aldığı 11. Meslek Komitesi ve meslek grubu üyeleriyle bir araya geldi, sektörün sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili istişarede bulundu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Selami Ayyıldız ve Cesur Gerigelmez, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Fatih Bayraktar, 11. Meslek Komitesinden Meclis Üyeleri Bülent Karaca ve Davut Gerigelmez, TTSO Meclis Üyesi Hüseyin Tüysüz, Meslek Komitesi Başkanı Abdülkerim Bıyıklı ve meslek grubu üyesi sektör temsilcileri katıldı.

"BU ODA SİZLERİN, TALEPLERİNİZİ İLETİN"

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, sektör temsilcileri ile talepleri ve çözüm önerilerini görüşmek için bu tür buluşmalar düzenlediklerini belirterek, "Amaç sık sık bir araya gelerek sorunlarımızı, çözüm önerilerini görüşmek. Odaya mutlaka taleplerinizi ve çözüm önerilerini iletin. Bu oda sizin odanız, bağlantıyı kesmeyin. Bize iletilen sorunların çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Gerektiği yerlere iletiyoruz ve çözüm sürecini takip ediyoruz" dedi.

Ekran Resmi 2024 08 26 14.18.51

"YOĞUN DENETİMLERLE MERDİVEN ALTI ÜRETİMLERİN ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR"

Toplantıda meslek grubu üyeleri talep ve çözüm önerilerini dile getirirken, "Özellikle şehir içinde mal boşaltırken araçlara ceza yazılması önemli bir sorun. Bu konuda UKOME ile görüşülüp izin saatlerinde yeniden düzenleme yapılması gerekmektedir. Merdiven altı, markasız yumurta, tereyağı gibi ürünler satılmasının önüne geçilmesidir. Bu konuda İlçe Tarım Müdürlüğü ve Zabıta nezdinde girişimde bulunulması, cezai müeyyidenin uygulanılmasının sağlanması gerekmektedir. Denetimler, ilgili kurumlar tarafından eksiksiz şekilde yapılmalıdır. Yıllardan beri sektörün beklentisi, Gıda Toptancılar Sitesi ve Perakende Yasasının çıkarılması. Yerli ürünlere destekler verilmelidir. POS makinelerinin komisyon oranları konusunda bankalarla çalışma yapılmalıdır" ifadesini kullandılar.

Etiketler