A+ A-
Yorum
10

Trabzon'da siyasetçiler Tuncay Özkan'a sert tepki!

Yayın Tarihi: 26.08.2024 - 15:24
Trabzon’dan çok sayıda siyasetçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a tepki gösterdi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trabzon’dan çok sayıda siyasetçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘250 bin TL’lik’ tazminat davası açtığı İzmin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan Özkan’a, Trabzon’dan da sert tepkiler geldi. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu:

Cumhurbaşkanımıza hakarette bulunmak; izansızlığın, haysiyetsizliğin ve şeref yoksunluğunun varabileceği son noktadır. 

Vekil olmanın gereğini taşımaktan aciz olan bu dalkavuk, yüce adalet karşısında hesap verecektir.

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın:

Cumhurbaşkanımız, davamızın lideri partimizin Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan için kullanılan bu ağır ve mesnetsiz ifadelerin hukuken elbette ki karşılığı verilecektir.

Milletin değerlerini hiçe sayan, terbiyesiz ve ahlak dışı sözlerin sahibi zat olan Tuncay Özkan, çapsız ve çukur bir siyaset figürüdür. 

Siyaseten zaten ortak bir noktada buluşmamıza imkan  olmayan bu zihniyet ile sadece hukuken hesaplaşmak yetmez, liderimize yapılan her hakareti misliyle  iade ediyoruz.  

"Bir insanda olmayınca haya ile edep, neylesin ona medrese ile mektep.”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç:

Bir kendini bilmezin, milletin hür iradesiyle seçtiği Sn. Cumhurbaşkanımıza pervasızca hakaret etmesini şiddetle kınıyor ve telin ediyorum.

Davasını davamız, kavgasını kavgamız olarak kabul ettiğimiz liderimizin dün olduğu gibi bugün de yanındayız, son nefesimize kadar yanında olmaya devam edeceğiz.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çirkin ifadeler kullanan, Tuncay Özkan adlı şahıs ve onun gibiler şunu çok iyi bilsin!   

Recep Tayyip Erdoğan asla yalnız değildir.   Sayın Cumhurbaşkanımıza hem devletimizin başı hem davamızın lideri olarak her daim sahip çıkmak, onun hukukunu gözetmek boynumuzun borcudur!  

 Bu ahlaksızca yaklaşımı kınıyor, söz konusu vesayet artığı şahsın çirkin ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz.

250 BİN TL'LİK TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, yaptığı açıklamada, "CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan aleyhine, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan mesnetsiz ve düzeysiz açıklamaları nedeniyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açılmıştır." bilgisini verdi.

Aydın, Özkan hakkında ayrıca "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da şikayet dilekçesi sunduklarını belirtti.

Etiketler