SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Velilerden taşınma tepkisi!

Velilerden taşınma tepkisi!

22 Temmuz 2013 Pazartesi - 15:18




Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi’nin Maçka ilçesi Esiroğlu beldesinde bulunan YİBO’ya taşınacak olmasına tepki gösteren veliler bir araya gelerek basın





Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde Okul Aile Birliği adına basın açıklamasını okuyan Sueda Kanber, çeşitli sebeplerden taşınması söz konusu olan okulun merkezde bir adres gösterilmesinin okulun geleceği için uygun olacağını ifade ederek “Şehrimizde 2010-2011 eğitim-öğretim yılında açılan Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi’nin Maçka ilçesi Esiroğlu Beldesindeki YİBO’ya taşınması için çalışmalar yürütülmektedir. Oysa yapısı gereği şehirden beslenen ve labaratuvarı şehir olan bir kurumun şehir merkezinden uzaklaştırılması, okulun amaçlarına aykırı bir durum arz etmektedir. Bu durum ülkemizde sadece 32 adet bulunan ve her ilde sadece bir adet açılabilen okulumuza büyük zarar verecektir. Sadece 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 10 adet kurumsal, 39 adet bilimsel proje yapmış olan ve şehrimizi bilimsel ve kültürel çalışmalarda temsil etmiş olan kurumumuz bu durumdan önemli ölçüde zarar görecektir. Ülkemize üst düzey siyasetçi, yönetici, bürokrat, bilim insanı yetiştirmiş Trabzon gibi bir şehir için Sosyal Bilimler Lisesi son derece önemlidir. Sosyal zekayı güçlendirmek misyonu ile kurulan bir okulu, kırsal bir alana taşımak okulun kuruluş amacıyla örtüşmemektedir. Okul binamız bizim için yeterlidir. Ancak çeşitli sebeplerle taşınması söz konusu ise, öğrenciler ve veliler tarafından şehir merkezinde olduğu için tercih edilen okulumuza, yine merkezde bir adres gösterilmesi okulumuzun geleceği için uygun olacaktır” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap