SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yeşil yol bölge turizminin kilidi

Yeşil yol bölge turizminin kilidi

17 Ekim 2015 Cumartesi - 09:40




Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, tepkilere neden olan "Yeşil Yol"un bölge turizmine ivme kazandıracağı görüşünde.





DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret etti.

GİRESUN ADASI’NA 6 MİLYONLUK PROJE DOKAP

Başkanı Yüce, "Giresun’un da içinde yer aldığı DOKAP bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. 2015 yatırım programına aldığımız Giresun Adası’nın turizme kazandırılması için bir projemiz mevcut. Proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli çalışmaktayız. Giresun İl Özel İdaresi ise projenin uygulayıcısıdır. Giresun Adası, mevcut hali ile ziyaretçilerin ihtiyaçlarına cevap verememektedir. Bu proje ile Gemilerçekeği Balıkçı Barınağı ile entegreli bir proje planlanmıştır. Proje bedeli 6 milyon TL olmakla birlikte, proje 2015 yılı yatırım programındadır" dedi.

YEŞİL YOL DOĞAYA UYGUN YAPILACAK

"Diğer yandan bölgenin en önemli projesi olan Yeşil Yol çalışmaları aralıksız sürmektedir" diyen Yüce, "8 ilin yaylaları ve turizm merkezlerini birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol projesi ile doğaya saygılı ve entegreli bir yol ağı oluşturulacak, yaylalardaki yapılaşmaya bir düzen getirilecek, kentsel dönüşüm gibi kırsal dönüşüm de sağlanacak, turizm merkezi ilan edilen yerlerde çevre düzeni, nazım ve uygulamalı imar planları hazırlanacak, lezzet durakları oluşturulacak" diye konuştu.


YEŞİL YOL SADECE BİR YATIRIM DEĞİLDİR

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da "Doğu Karadeniz Bölgesi özellikle Yeşil Yol projesi ile önemli bir mesafe alacaktır. Giresun bu projeden azami yararlanmayı hedeflemektedir. Doğa ile entegreli bir çalışma olan Yeşil Yol sadece bir yol yatırımı değil, turizmle entegreli bir projedir. Bölgenin kalkınmasında kilit projedir" dedi.

Mesut ERDOĞAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap