SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 15 VEKİL MESELESİ

15 VEKİL MESELESİ

01 Mayıs 2018 Salı - 06:00








Bir siyasi manevranın neticesinin bu kadar tartışılacağını ve birilerini panik pozisyonuna sürükleyebilecek kadar etki yaratacağını hiç kimse tahmin edemezdi. Neymiş efendim, 15 CHP'li milletvekili İYİ Parti'ye niçin geçmiş? Cevabı gayet basit: "Demokratik yaşamımıza ve İYİ Parti'ye kurulmak istenen bir tuzağı  önlemek amacıyla." Hiçbir menfaat  beklemeden 15 CHP'li milletvekili İYİ Parti'ye geçmiştir.

Sen iktidardaki parti olarak, 3 Kasım 2019'da yapılması gereken seçimler için yıllardan beri sürekli, "Ülkemizde asla erken seçim yapılmayacak, hatta erken seçim istemek bu vatana ihanettir" diyeceksin. Arkasından da aniden, alelacele iki ay gibi çok kısa bir süre sonrası için erken seçim kararı alacaksın. Böylece çalışmalarını 3 Kasım 2019'da seçim yapılacakmış gibi düzenleyen siyasi rakibin olan İYİ Parti'yi seçimlere sokmamaya çalışacaksın. Eğer, iktidar gücünü elinde bulunduranlar söylediklerine sadık kalmış olsalardı, seçim 3 Kasım 2019'da yapılacaktı. 2019 Kasımında yapılacak olan seçimlere de İYİ Parti bütün şartları yerine getirmiş olarak sorunsuz bir şekilde katılabilecekti. Bu durumda alelacele erken seçim kararı almanın muhalefete bir tuzak, İYİ Parti'ye de bir stop çelmesi atmak anlamına gelmediğini iddia etmek kargaları bile kahkahaya boğar.

Hangi kılıfa uydurulmaya çalışılırsa çalışılsın, seçimlerin iki ay gibi çok kısa bir süre sonrasına alınmasının asıl sebebi, muhalefeti hazırlıksız yakalamak ve İYİ Parti'yi seçimlere sokmamayı amaçlamaktadır. Bu, bir siyasi tuzaktır. Böyle bir tuzak da, demokratik hayatımıza çelme atmaya çalışmak anlamına gelir.

CHP, ülkemizdeki demokratik yaşamın birinci derecede garantörüdür. CHP, ülkemizdeki demokrasinin anasıdır. Yani ülkemizdeki demokrasi CHP'nin öz çocuğudur. Biz, ülkemizdeki bütün vatandaşlar olarak demokratik yaşamın nimetlerinden faydalanabiliyorsak bu, cumhuriyetin kurucu partisi CHP'nin sayesindedir. Bu sebeple CHP ülkemizdeki demokratik yaşamın işleyişini daima gözetlemek zorundadır. CHP demokratik yaşamın kalitesini yükseltmek için çaba harcamak zorundadır. Tıpkı, 1946 yılında Demokrat Parti'yi bağrında çıkarıp çok partili siyasi hayata geçilmesini sağlamış olması gibi. Tıpkı, 1971'deki askeri müdahalede CHP genel sekreteri rahmetli Bülent Ecevit'in muhtıraya tepki amacıyla istifa etmiş olması gibi. Tıpkı, 2003'te AK Parti'nin seçilmiş genel başkanına yapılan haksızlığı bertaraf etmiş olması gibi. Tıpkı, AK Partili başbakan ve belediye başkanlarının görevden alınmasındaki anti demokratik uygulamada takındığı tavır gibi.

Şimdi de 3 Kasım 2019'da yapılması gereken seçimlerin alelacele öne çekilerek yeni kurulan İYİ Parti'ye bir tuzak kurulmasının amaçlandığı görülmektedir. Bu durumda CHP de, İYİ Parti'nin seçime katılmasını sağlamak ve  demokrasimizi kara bir lekeden  kurtarmak amacıyla 15 milletvekilini İYİ Parti'ye katılmak üzere görevlendirmiştir.


CHP'nin bu icraatı demokrat olan hiç kimseyi rahatsız etmemeli. Hatta Türk siyasi hayatının bütün aktörleri, demokratik yaşantımızı kara bir lekeden kurtardığı için CHP'ye teşekkür etmelidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap