SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 23 NİSAN EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI

23 NİSAN EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI

17 Nisan 2018 Salı - 07:20








Amerika'da 1856 yılında iş saatlerinin  kısaltılması amacıyla işçilerin başlattığı direniş 4 işçinin idam edilmesiyle sonuçlanınca, Milletlerarası İşçi Kardeşliği Kongresi'nin 1889'daki Paris toplantısının kararıyla, 1 Mayıs günleri uluslararası "İşçi Bayramı" olarak kutlanmaya başlandı.

Amerika'nın New York kentinde bir dokuma fabrikasında çalışan kadın işçilerin çalışma şartları konusunda işverene direnişi ile başlayan olaylar neticesi 1910 yılından itibaren her yılın 8 Mart günleri Birleşmiş Milletler kararı ile bütün dünyada "Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı.

Amerikalı bir vatandaşın kaybettiği kendi annesini anmak için her yıl yaptığı kutlamalar 1914 yılından itibaren ABD Kongresi'nin kararı ile bütün dünyada "Anneler Günü" olarak kutlanmaya başlandı.

Türkiye'de de 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılşını organize eden Mustafa Kemal Atatürk, demokrasiye ilk adım atma gününün mutluluğunu "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak her yıl kutlamak üzere ülkemizin çocuklarına armağan etmiştir.

Dünyanın başka hiçbir yerinde "Çocuk Bayramı" olarak ülkenin çocuklarına armağan edilmiş böyle bir bayram yoktur. Dünyada hiçbir başka lider Atatürk gibi davranarak ülkesinin çocuklarına "Çocuk Bayramı" hediye ederek onurlandırmamıştır. Böyle bir öngörü sadece Atatürk'e, böyle bir onurda sadece Türk çocuklarına nasip olmuştur.


13 Nisan 2018 tarihli günlük bir gazetede hükümetin dış ülkelerdeki elçiliklerimize yazdığı iddia edilen bire yazı ile bu yılki 23 Nisan törenlerinin kutlanması için para olmadığını ve bulunacak olan sponsorlarla kutlama masraflarının karşılanması isteniyor. Bu iddiaya göre anlaşılan o ki, dünyada bir ilk olan Atatürk'ün Türk çocuklarına armağanı olan "Çocuk Bayramı" da yavaş yavaş ikinci plana atılıyor. Muhtarlarını Avrupa'ya seyahate gönderenler, Avrupa'daki elçiliklerimize çocuk bayramını kutlamak için para gönderemiyor.

Türk milletinin beklentisi, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nın ikinci plana atılması değildir. Türk milletinin beklentisi, Amerika'nın dünyaya kabul ettirdiği 1 Mayıs İşçi Bayramı, 8 Mart Kadınlar Günü ve Anneler Günü gibi, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nın da uluslararası düzeyde çocuk festivali olarak kutlanmasının dünya çapındaki politikacılarımız tarafından sağlanabilmesidir.

Millet olarak beklentimiz, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nın uluslararası düzeyde "ÇOCUK FESTİVALİ" olarak kutlanmasının sağlanabilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler nezdinde zaman kaybetmeden çalışmalara başlanılmasıdır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap