SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 24 Haziran’a doğru…

24 Haziran’a doğru…

29 Mayıs 2018 Salı - 06:00








24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine yaklaşık bir ay gibi kısa bir süre kaldı. Sürecin en önemli aşaması olan adayların açıklanması beklentileri ne kadar karşıladı bilinmez. Ama nihai netice 24 Haziran’da belli olacak.

Türkiye genelinde her siyasi partinin adayları yola çıkarak çalışmalarına tam hız başladı. Sürenin kısa olması ve seçimin erken olması belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. Bir taraftan iktidarın avantajı ve kendine güveni, diğer taraftan muhalefetin hırslı ve iddialı çalışmalarıyla zorlu bir süreç yaşanacağa benziyor. İktidar yola devam derken, muhalefet tamam diyor. Bu seçim ya istikrarın ya da yeni belirsizliklere yelken açılacak bir sürecin seçimi olacak. 16 yıllık iktidarın ülkeyi getirdiği seviye ortada ve gidişat da aşağı yukarı belli. Hızla gelişen, büyüyen ve imrenilen bir ülke haline geldiğimiz su götürmez bir gerçek.

 

Diğer taraftan bir değişim söz konusu olursa ne olacağını kestirmek şimdiden güç. Ayrıyeten bu seçim yeni bir dönemin de başlangıcı olacak. Başkanlık sistemiyle yepyeni bir Türkiye ve yönetim anlayışıyla karşı karşıya kalacağız. Parlamenter sistem yine olacak. Ancak cumhurbaşkanı çok daha geniş ve etkili yetkilerle donanacak. Bu yeni sistemin artılarını eksilerini de zamanla daha iyi görecek ve anlayacağız. Daha fazla istikrar ve daha hızlı bir süreç bizleri bekliyor.

 


 

Giresun özelinde açıklanan adaylara baktığımızda ise oldukça iddialı bir seçim dönemi geçirebileceğimizi söyleyebilirim. Adayları ayrıntılı incelediğimizde AK Parti'nin adayları; Cemal Öztürk, Kadir Aydın, Sabri Öztürk ve Serdar Demirkan iyi seçilmiş bir liste. Bu listede Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk bir önceki dönemin temsilcileri. Tecrübeleri ve icraatları ortadadır. Cemal Öztürk’ün birinci sırada olması yerini adeta garantilerken üçüncü sıra adayı Sabri Öztürk için süreç biraz sıkıntılı geçecek gibi. İkinci sıra adayı Kadir Aydın, Bulancak bölgesinin adayı olarak öne çıktı. Bir önceki dönem Bulancak Belediye Başkanı da olan Kadir Aydın sevilen bir yüz. Bulancak’ın uzun yıllar sonra listede ikinci sırayı bulması ise sevindirici ve sahiplenici bir etki bıraktı. Kadir Aydın’a da garanti gözüyle bakılabilir/bakılıyor. AK Parti’nin son sıra adayı Serdar Demirkan ise genç ve yeni bir yüz. CV’si başarılarla dolu ve AK Parti’de siyasete son üç dönemdir aday adayı olarak ısınan bir isim. Bu seçim Serdar Demirkan için nihai sonuç olamasa bile gelecek adına önemli bir dönemeç ve başlangıç olacaktır.

CHP’de İnce taraftarları yer bulamayınca mevcut milletvekili Bülent Bektaşoğlu liste dışı kaldı. Bu durum tepkiye neden olur mu bilinmez. Birinci sırada İl Başkanı Necati Tığlı yer alırken, ikinci sırayı da Bulancak İlçe Başkanı Reşat Nuri Özdemir aldı. Bulancak’ın CHP listesinde de ikinci sırayı bulması iktidar kanadının işini biraz zorlaştıracak gibi.

Son dönemin yeni ve iddialı partisi İYİ Parti ise birinci sıradan aday gösterdiği, geçen dönemin Haziran seçimlerinde MHP’den milletvekili seçilen ancak seçimlerin tekrar yapılması nedeniyle milletvekilliği serüveni kısa süren Orhan Erzurum’la yola girdi. Giresun’da oldukça sevilen bir isim olan Orhan Erzurum bakalım bu seçimde ne yapacak.

Son olarak MHP, birinci sıradan il başkanı Müjdat Öz’le yarışta yerini aldı. Seçim sürecine oldukça iddialı asılan Öz için de bu seçim gelecek adına önemli bir dönüm noktası olacaktır diyebiliriz.


Bu tahliller ışığında Giresun’da oldukça çekişmeli bir seçim süreci geçireceğimiz ortada. Dağılım noktasında bir şey söylemek istemiyorum. Dağılımı çok da uzak olmayan yakın gelecekte, 24 Haziran’da birlikte göreceğiz.

24 Haziran seçimlerinin ülkemize ve milletimize şimdiden hayırlı olmasını diliyor, tüm adaylara başarılar diliyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap