SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > AH ADALET!

AH ADALET!

24 Mayıs 2018 Perşembe - 05:08








Bir Atasözü vardır.

Sakla samanı gelir zamanı diye!

Yıllarca, çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın kız demeden demokrasi aradık ülkemizde. Afaki söylemlerle yollara düştük, mitingler yaptık. Çuvallarla kitaplar yaktık. Zifiri karanlıkta sadece bir kelime aramaya çalıştık.

Nedir bu kelime? Çok önemli bir şey miydi de bunca zorluklara girdik? Girdik de ne oldu? Başardık mı acaba? Bizim aradığımız demokrasi idi ama nerede? Senelerce inanmadım demokrasiye. İnanamadım. Kime göre kim için ve nasıl bir şeydir bu demokrasi?

Ülkemiz, coşan selin önünden büyük bir şelaleden düşmeye ramak kala yirmi dört Haziranda erken seçime gidiyor. Çürümüş bir siyaset anlayışı içinde bozulan ekonomik göstergelerle. Devleti yönetmek için var olan siyasi partilerle.  Ülke yangın yerine dönmüş partiler hala bulundukları koltukları koruma peşinde! İşte karşımıza çıkan atasözü; bir yöneticide üç şey aranır.


Bilgili olmak yetmez,

Çalışkan olmak yetmez,

Bir yönetici her şeyden önce adil olmak zorundadır.

Benim coşkum ve heyecanım, adalet ve hukuk adınadır. Siyasi partiler seçime giderken, halkın karşısına çıkaracak olduğu vekillerini halkın seçmesi en doğru yol iken atama vekiller halkın sorununu çözemeyeceği gibi ancak liderlerinin kölesi olabilirler. “AH ADALET” sana nasıl ulaşacağız? Ülke geneline baktığımızda, ana muhalefet partisi çok büyük hata yapmıştır. Gençlik yıllarımızdan bu zamana dek, omuzlarımızda taşıdığımız bu parti, bizi yormadı ve yoramayacaktır. Yol arkadaşlarıma bir şeyi hatırlatmak isterim. ABD Kurucu Başkanı Lincoln’un bir sözünü anımsayalım: ‘Hangi yaşta hangi koşulda olursa olsun, asla vazgeçmemeli’ diyor. Adaleti bulana kadar!

İktidar partisine sözüm yok. Onlar kendilerine göre bir hukuk sistemi kurmuş devleti yönetmeye çalışıyorlar. Ancak deniz bitti ve dere kurudu. Halka söyleyecekleri söylemler de bitti. Ama muhalefet partisi ilkeleriyle birlikte kuruluş felsefesinden ayrılırsa yoldan çıkan kamyonun tekerleğine takoz atamaz. Şaha kalkmış bir tırı cumhuriyetin yoluna koymak için CHP, gerçek kimliğine dönmelidir. Halkımıza yılmadan usanmadan ülkenin tüm sorunlarını anlatacağına eminim. Partinin adaletsiz değil disipline ihtiyacı vardır. Sayın Mehmet bunlar sana!


Yanlışa yer yok her şey hak hukuk adalet için TAMAM!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap