SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > AK Parti, CHP ve MHP fotoğrafı

AK Parti, CHP ve MHP fotoğrafı

07 Kasım 2018 Çarşamba - 09:27








Trabzon önemli bir kenttir. Spordan siyasete, sağlıktan belediyeciliğe kadar yapılan hizmetlere ve atılan adımlara dikkat edilmesi gerekir.  Siyaset dünyasında kimle konuşursan konuş geride kalan zaman diliminde görev yapan milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarının mumla arandığını söyler.

Bu o kadar aşikar görünüyor ki, partilerin il başkanları farklı bir format belirleyip yol haritası çıkarmış ancak bu yolda da hep yalnız kalmaya başlamışlar, görevler bitince de unutulmuşlardır. İktidar partisi çevresini oluşturan tabakanın arkasında, öndekilerden daha güzel bir tablonun olduğunun farkında değil. Öyle bir sarılmış ki, yağ tabakasının ardında olanları göremez oldu.  İktidar olan her partinin il başkanlarının çevresinde bu tabaka oluşur ama önemli olan o tabakanın arkasındakileri görmek.

Muhalefet partisi CHP’de ise herkes ayrı telden çalıyor. Parti içerisinde huzur, üyeler ile birlik adına hiçbir adım atılamıyor. Elde bu kentin yetiştirdiği önemli bir isim Ahmet Kaya iyi ki var. Partililer Trabzon’un her karesinde il başkanlarını arar oldu. Seçimden seçime kapı çalan, parti binasından çıkmayanların CHP’nin geride kalan dönemlerde başkanlık yapmış isimlerin arşivlerini iyi araştırması gerekir. Hep söylemişimdir CHP’nin varlığı kurucularının hedeflerini en üst seviyeye taşıyacak gençlerdir, kadın kollarıdır. Kişilerin boyunduruğunda değil, hür ve özgür çalışacak bu kollar olmadığı sürece kim ne derse desin bir arpa boyu yol alınamaz. Hele hele kavgayı alışkanlık haline getiren anlayışla yol almakta mümkün olmaz.

CHP’de işler bu durumda olunca aday adayı bile bulmakta sıkıntı yaşar. Göreve talip olan değerli ve önemli isimlerin sayısı artmalı. Hala Volkan Canalioğlu ile uğraşılmakta. Düşün be Canalioğlu’nun yakasından. Kriz çıkarmak, değerleri yıpratmak, onlar üzerinden tartışma ortamı oluşturmak CHP’ye kazandırmaz, aksine tartışma açanlar salvoları atmaktan geri kalmayanlar kaybolup gider değer olan ve tartışmaya açılan isimler daha da büyür. CHP’nin Trabzon’da köklü değişime ihtiyacı var.

MHP’de ise farklı bir yol izleniyor. MHP’de de temel taşlarından biri Ülkü Ocakları’dır. Buradan yetişen sayısız değerler var. Ocağın sesinin daha fazla çıkması beklentisi parti tabanında var olduğunu söylemek isterim. Çünkü MHP’nin geleceğinde rol alacak isimler bu ocaktan yetişmekte. Ülkü Ocakları’nın daha aktif olması, gündemi ve gelişmeler ile ilgili gündemde yerine alması partililer tarafından beklenmekte. Çünkü gelecek onlarda.


İl ve ilçe başkanlığı yapanların aralarında ki kırılganlıkları bir kenara bırakmaları gerekir. Başkanların bütünleşmemesi ve genel merkezde yaşanan gündemin yarattığı yoğunluk partinin daha çok güçlenmesine engel olmak ta. Parti’den ayrılıp yeni bir yöne yelken açanlarla uğraşmayıp Trabzon’un ve ülkenin gündeminde daha gür ses çıkarmalı. MHP’nin yerelde ittifak yok gelişmesinden sonra daha çok çalışması adına parti içi birlik ve bütünlüğün vazgeçilmez olduğunu söylemek isterim. Çünkü MHP’siz siyaset olmaz.

Bu tablonun ardından, AK Parti aday adaylık başvuru sürecini başlattı, CHP ve MHP’den yüksek sesli bir aday adaylık gelişmesi yaşanmıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap