SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ARTVİN’DE GÜNDE!

ARTVİN’DE GÜNDE!

20 Mayıs 2018 Pazar - 07:00








Ramazan ayı başlangıcı ile Artvin sakin bir şehre büründü. Kısaca bazı gündem maddelerini dile getirmeye karar verdim bugün.

Artvin’de çiçeği burnunda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı hızlı bir girişimle çalışmaya başladı. Tahminen 12 sene sonra belki de daha uzun yıllar geçti bilinmez ama ilk kez gazeteciler ticaret odasına adım attı. Yeni başkan ilk iki ayın değerlendirmesini yaparak yeni projelerinin üstünde durdu. Hatta TOOB başkanı ile görüşmelerinin neticesini bildirdi. Uzun yılar sonra TOOB başkanlığını Artvin Ticaret ve Sanayi Odası'ndan heyet ziyaret etti. Güzel gelişmeler oluyor. Bu demektir ki Artvin Ticaret ve Sanayi Odası yeni dönemde yeni vizyonu ile geliyor. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Artvin Ticaret ve Sanayi Odası'nda iyi bir seçim yapmıştır anlamına geliyor.

VALİLİK İYİ YAPTI AMA...

Artvin Valisi sosyal etkinliklerde daima ön plan yer almaktadır. Her daim elini taşın altına koymaktadır. Artvin'in bu konuda gerçekten şanslı olması gerekir. Valilik nezdinde organize edilen Engelliler Haftası nedeniyle fidan dikimi yapıldı. Çok güzel bir organizasyondu. Hatta Artvin Valisi'nin katkıları ile engelli çocukların hazırladığı klip tüm ülkede ses getirdi. Artvin’deki bu güzel organizasyona ne yazık ki maden firması gölge düşürdü.

Ulusal medyada bu organizasyonu izliyordum. Aldığım bilgiye göre Artvin Valisi'nin talebi ile yaygın medyadan gelen arkadaşlar bu güzel organizasyonu görsele taşımışlar. Lakin bu organizasyon içinde Artvin’in en hassas noktası olan maden firmasının yetkilisinin vermiş olduğu röportaj tepki çekti.


Valilik organizasyonunda maden firması yetkilisi ne alaka olarak görünüyordu? Hedef 2023'e kadar bilmem kaç yirmi üç fidan dikmek. Şimdi yakıştı mı bu güzel organizasyona bu adamı sokmak? Bu adamlar boşuna mı fidan dikiyorlar? Katlettiklerinin telafisini yapıyoruz ayağına yaptıkları işi reklamlık kullanıyorlar. Bu insanlar yıllarca Karadeniz Sahil Yolu'nda çalıştılar, o dönem nereye kaç ağaç diktiler, şimdi gelmiş göz boyamak için ağaç dikiyorlar. Her neyse bu konuyu açınca kalemim durmuyor, olmaması gereken kişi, olmaması gereken yerde görüntü... Bu, Artvin’e yakışmadığı gibi organizasyona da gölge düşürdü. Ben kısacası valilikten böyle bir şey beklemiyordum. Umarım konu hakkında en yakın zamanda açıklama gelir.

HOPASPOR’DA KAOS MU VAR?

3. Lig'e yükselen Artvin Hopaspor 18 Mayıs'ta kongre yapacaktı. Sezon başında bırakacağını söyleyen başkan Mübin Çakmak, takım 3. Lig'e çıkınca taraftarın ısrarı ile 'bir sezon daha buradayım' dedi. Ancak 18 Mayıs'ta mazeret göstererek bırakacağını söyleyince ilçede adeta her şey durdu. Kongre 24 Mayıs’a ertelendi, bazı yöneticiler sosyal medya hesaplarından istifa dilekçelerini reklam etmeye başladılar. Yoksa o gördüğümüz güzel mor beyaz rüya buraya kadar mıydı? Hopaspor’a işte şimdi sahip çıkmamız gerekirken herkes sağa sola kaçmaya başlıyor.

Bir başarısızlığın ardından gelen dağılmayı çok iyi anlarım ancak başarının arkasından gelen bu kaosu henüz çözemedim. Hopaspor’u sahipsiz, bu taraftarı da umutsuz bırakmayın.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap