SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ARTVİN’DE POLİTİKA

ARTVİN’DE POLİTİKA

14 Mayıs 2018 Pazartesi - 08:00








Hiç beklemedik anda seçim geldi kapımıza dayandı. Aslına bakarsanız böylesi daha iyi; seçim hayatımızı alt üst etmeden olup bitecek. Uzun süren seçim çalışmaları insanların psikolojisini bozuyordu.

Artvin’in siyasi nabzına bakarsak durum biraz karışık…

CHP’den başlayalım. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın bırakmasını bekliyorduk. Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir tam anlamıyla milletvekili adaylığı için yıllardır hazırlanıyordu. Ne yazık ki demokrasiyi savunan CHP’de seçim zamanı geldi mi kendi içerisinde demokrasi uygulanmıyor. Bayraktutan genel merkezde kendini sağlama alınca Artvin’den adayım diyecek isim bulmak zorlaştı. Belediye Başkanı Yıldırım Demir’i de frenlediler, zaten bu frenle başkan rahatsızlandı. Çok kıymetli ve dürüst Ardanuç Belediye Başkanı'nı Artvin milletvekili görmeyi çok istiyorduk.

CHP'nin bu anlayışını hiç beğenmiyorum, koltuğa gelen koltuğunu bırakmak istemiyor. Nitekim CHP’de siyaset yapacak, ilerleyecek çok kaliteli insanlar var, ne yazık ki bu kaliteli insanların önü bir şekilde kesiliyor. Bu durumu böyle gören genç siyasetçiler artık cesaret edemiyorlar.

Ön seçimle gelen Uğur Bayraktutan’ın ön seçimi kaldırdığını iddia ediyorlar. Geçtiğimiz seçim öncesi Artvin’de Ahmet Hamdi Tanpınar salonunda konuşan milletvekili Uğur Bayraktutan, "Söz veriyorum, bundan sonraki seçimlerde bu ilden ön seçimle aday seçilecek" demesine rağmen ne yazık ki yine CHP’de ön seçim olmadı.


CHP her zaman Artvin'de birinci sırayı banko gördü kimse ikiyi kazanalım gayesinde olmadı. Uğur Bayraktutan'ın genel merkezdeki konumu itibariyle Ankara veya İstanbul’un herhangi bir bölgesinden aday olması bekleniyordu. Tekrar Artvin’den aday olunca CHP şaşkına döndü… Bu durum gösteriyordu ki Bayraktutan genel merkezde o kadar da sağlam bir yerde değilmiş.

Kemalpaşa eski belediye başkanı Yalçın Emiralioğlu milletvekilliğine aday olmuş. Belediye başkanlığına aday olmayarak, 'Ben yaşlandım artık, siyaseti gençler yapsın, ben daima onlara yardımcı olurum' diyen Emiralioğlu'nun milletvekili adayı olması da bir başka şaşkınlık verici olay olarak görüldü. Yalçın başkan çok değerli bir başkandır, sözünün eridir ve partisi için her şeyi göze alır. Lakin aday adayı olması beni çok düşündürdü. Bu politika oyun içinde oyun, oyunun içinde tekrar bir oyun olan bir durumdur.

Bakalım CHP Genel Merkezi’nden sürpriz bir isim çıkacak mı yoksa CHP bilindik politikası ile seçime doğru gidecek mi?

AK Parti'de, CHP’nin aksine milletvekili İsrafil Kışla'nın aday olmaması nedeniyle sular biraz daha durgun. Uğur Bayraktutan ile aynı dönemde milletvekili adayı olan Kışla, 'Artık yeter, ben bırakıyorum! Sıra il başkanı Erkan Balta’da' dedi. Ne kadar büyük bir fedakarlık ve mütevazılık gösterdiğini hep beraber gördük. Kaldı ki Kışla'nın AK Parti Genel Merkezi'ndeki potansiyel gücünü çok iyi biliyoruz.

AK Parti’de 8 milletvekili aday adayı çıktı, tanıdık isimlerin yanı sıra tanımadık isimler de bu dönem aday adayı oldular. Bazı aday adayları Artvin merkeze gelmeyi tenezzül etmediler. Banko aday olarak il genelinde Erkan Balta görünse de son sözü Ankara söyleyeceği için herkesin içinde bir tedirginlik var. AK Partililer bu durumu daha önce Dilek Alkan ve Tuncer Başer döneminde gördüler. Lakin bu dönem Artvin’i başarıya ve zirveye taşıyan, yıllardır başkanlık yapmış bir kişi var karşılarında. Gerçekten de AK Parti'nin il başkanı bu dönem milletvekilliğini hak etti. Bunu bilen milletvekili de aday olmadı.


Ancak aday adayları arasından Ankara’da güçlü olan aday adayları da mevcuttur. Nitekim İsrafil Kışla milletvekili olduğu dönemde aday adayları içinde Artvin'de ismi hiç dolaşmazken Ankara’dan ismi geldi. İşte bu noktada AK Partili buna da hazır olmak istiyor.

Önümüzde kısa bir süre var, bakalım gelişmeler nasıl seyredecek. Her zaman kazanan Artvin olsun dileğimle ve saygılarımla…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap