SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > AVRUPA'DA YEK, UCUZ ERTELEMEDE TEK HAVAALANI...

AVRUPA'DA YEK, UCUZ ERTELEMEDE TEK HAVAALANI...

16 Nisan 2018 Pazartesi - 07:15








1964 yılında Bayındırlık Bakanı Arif Hikmet Onat’ın müjdesiyle başladı, 1994 yılında Ordu Valisi Sami Seçkin’le proje haline dönüştü. 1996 yılında Ordu Valisi Mustafa Malay’ın döneminde; Giresun’un da içine alındığı havaalanı projesi için kampanya başlatıldı. Her iki ilin sivil toplum kuruluşlarının da katkısıyla 7’den 70’e halktan her kesimden bağış altında paralar toplandı ve 1997'nin Mayıs ayında havaalanının temeli atıldı. Pist uzunluğu 3 kilometre olduğu ve başlangıçta denize temeli atılan havaalanında ilk etapta 200 metrelik mendireğin kaba inşaatı tamamlandı. Ancak toplanan para bitince, inşaat devlete devredildi. DPT, bir yazı hazırlayarak Başbakanlığa sundu. 27 Mart 1998 tarihinde Anasol-D Hükümeti döneminde Başbakan Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit ve bazı bakanların imzasıyla konu yatırım programına alındı. O günden bugüne göreve gelen ilin bürokratları ve siyasiler tarafından proje ilgi görmedi ve rafa kaldırıldı.

Daha sonra Ordu ve Giresunlu vatandaşları havaalanına kavuşturacak OR-Gİ Havaalanı Projesi'nin adı Ordu-Giresun Havaalanı olarak değiştirildi...

Yüksek Planlama Kurulu (YPK) ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) resmi yazışmalarında da proje Ordu-Giresun Havaalanı olarak kullanılmaya başlandı.

OR-Gİ İ̇ngilizcede farklı bir mana çağrıştırması sebebiyle isim değişikliği yapıldı.

OR-Gİ ifadesinin İngilizcesinin toplu ahlâksızlık ve bunların işlendiği yer gibi anlamlara gelmesi sebebiyle projenin adı Ordu-Giresun Havaalanı olarak değiştirildi. AK Parti iktidarında projeye hız verildi. Deniz dolgusu ile Avrupa’da tek, dünyada Japonya’dan sonra ikinci havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı büyük bir coşku ile açılıp vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Lakin methiye ve coşkuyla açılan Ordu-Giresun Havalimanı şimdilerde yolcular için adeta işkence haline geldi. Sürekli ertelenen uçuşlardan dolayı vatandaş “Bu kaçıncı erteleme!” derken Ordu-Giresun Havaalanına İstanbul'dan olsun başka yerlerden olsun ertelenen uçuşlardan vatandaş artık şikayet etmeye başlamış.


‘Bu bilmem kaçıncı gidemeyişim’ gibi hayıflanan vatandaşımızın eleştirilerine siyasetçisi ve bürokratlar da paylarına düşeni son günlerde alıyorlar. Yapıldıktan sonra siyasetçilerin büyük takdirini, övgüsünü alan bu hizmetlerin aksama yapmasının faturası bu işin teknik yeterliliğini sağlayacak bürokratlara çıkarılır, ‘bu bürokratlar ne iş yapar’ derler! Vatandaş ise “Bu işi çözün, bu sıkıntıları giderin; Giresun’a Ordu’ya gelemiyoruz” diyor.

Her gün, her gece iptal olan uçuşlardan ötürü vatandaş mağdur.

Vatandaşlar ‘Sürekli uçuş ertelemelerden bıktık, artık gına geldi’  gibi serzenişleri ve şikayetlerini sosyal medyada her gün dile getiriyor.Yetkililerin yaz öncesi çalışmalarının hızlandığı konuşulmakta, bizler de konunun takipçisi olacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap