SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > BAKAN SOYLU’YA OLAN GÜVEN!

BAKAN SOYLU’YA OLAN GÜVEN!

25 Nisan 2018 Çarşamba - 04:00








Terör konusu ülkelerin en derin en sıkıntılı sorunların başını çeker. Huzur, güven ve istikrarın olmadığı bir ülkeden ne bekleyebilirsiniz ki?

Kaygınınkorkunun ve baskının hâkim olduğu yaşam hangimizi mutlu eder?

Fidanlarımızı hayatların baharında toprağa verirken ateşin düştüğü ocaklardaki acılara millet olarak omuz verdik.

Sabırla, gözyaşları ve dualarla şehitlerimizi son yolculuklarına uğurladık.

Çok şükür ki Türkiye terörle mücadele noktasında son yılların en kararlı duruşunu sergiliyor.


Bir taraftan şehitlerimizin intikamı alınıyor diğer taraftan ise etle-tırnak olduğumuz Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgemizde yaşamın normalleşmesi noktasında büyük adımlar atılıyor.

Bölgede birçok ili gezmiş-halkla buluşmuş-kardeşlik ve gönül köprüsü projelerinin içinde yerini almış biri olarak sürece kendi gözümle şahit oluyorum.

Elbette her şey tos-pembe değil, elbette hala birçok sorun çözüm bekliyor, elbette çok ciddi çözüm bekleyen sorunlar var.

Ama bunları aşma noktasında bölge halkının devlete olan güveni ve desteğini görmek beni hem mutlu ediyor hem de geleceğe güvenle bakmamı sağlıyor.

Hakkâri’den Mardin’e, Şırnak’tan Tunceli’ye olan değişimi yerinde görmek için mutlaka bölgeye gitmenizi isterim.


Bölgeden elini-kolunu hiçbir zaman çekmeyen verdiği mesajlarla halkın sevgisini ve güvenini kazanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun emeğine ve çabasına ise ayrı bir bölüm açmak isterim.

Eğer bölgede bugün gecenin geç saatlerine kadar insanlar sokaklarda-parklarda rahatça gezebiliyorsa, iş adamları ve hayırseverler artık korkmadan yaşadıkları şehirlere yatırım kararı almışsa, göçün önüne geçiliyorsa, turizmde patlama yaşanıyorsa, kız çocukları okullarla buluşuyorsa, kadınlar iş hayatına atılıyor, gençler terör ve uyuşturucu bataklığından kaçıyorsa bunun tek nedeni huzurdur, güvendir.

Sokaklarda kimin elini sıksam, kime selam versem hepsi Bakan Süleyman Soylu’ya olan güvenini dile getiriyor. “Sakın bu el bizim üzerimizden çekilmesin” diye de mesajlar veriyorlar. Kim ne derse desin Cumhuriyet tarihinin en başarılı İçişleri Bakanı olarak tarihe geçmiştir Süleyman Soylu.

Geçenlerde de Midyat ve Nusaybin sınırları içinde yer alan Beyazsu turizm tesislerindeydim. Daha düne kadar terör yüzünden insanların gitmeye korktuğu yerlerde şimdi artık piknik yapılıyor tesisler dolup-taşıyor.

Yolunuz medeniyetlerin buluştuğu kadim şehir Mardin’e düşerse mutlaka Nusaybin’e gidin Beyazsu’yu ziyaret edin. Huzurun ve doğanın keyfini yaşayın.


Yolların kesilmediği, araçların yakılmadığı, gece baskınlarının yapılmadığı, sokakların yasaklanmadığı, özgürlüğün gasp edilmediği doğuda huzuru hâkim kılmak bu ülkeye yapılmış en büyük hizmettir.

Allah bize artık terörün o çirkin yüzünü yeniden yaşatmasın...

Analar-babalar evlatsız, eşler dul, çocuklar yetim kalmasın artık... Ülkenin birliği ve dirliği için gecesini gündüzüne katan bütün güvenlik güçlerimizden Allah razı olsun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap