SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Biraz nefes alın

Biraz nefes alın

23 Ekim 2018 Salı - 09:27








Danıştay ‘Öğrenci andı’ okunmalı dedi, durumdan vazife çıkaranlar hemen karşı cevaplar vermeye başlandı. Durun beyler durun Allah aşkına. Biraz nefes alın, yaslanın arkanıza. Danıştay’ın kararını tanımamak, yok saymak, andımızı başka platformlara çekerek işi sulandırmanın manası yok.

Adalet duygusundan uzaklaşmamak, adaletin kendi siyasi düşüncene göre şekillenmesini, karar vermesini beklemek ve bu yönde baskı yapmanın faydasından çok zararı olduğunu hesaplamak gerek. Öğrenci andı ile ilgili Danıştay’ın verdiği kararı sağa sola çekip yerden yere vurmanın inandırıcı olan tarafında yok.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet Şurası’nda yaptığı konuşmada dile getirdiği düşüncelerini, Danıştay’ın kararına tepki gösterenler bir kez daha okumalı. Ne demişti Cumhurbaşkanı o şurada, “Peygamber Efendimiz, "Allah adil olanları sever" buyuruyor. Dinimizin biz inananlara yüklediği en önemli sorumluluklardan biri de adaletle davranmaktır.

Bizim medeniyetimiz adalet üzerine kurulmuştur. Devleti yönetenlerin birinci görevi adaleti sağlamaktır. Ne zaman adalet yolundan ayrılmışsak işte o zaman gerilemiş, sorunların ağırlığı altında ezilmişizdir. Konfüçyüs, "Adalet kutup yıldızı gibi durur, geri kalan her şey onun etrafında döner" diyor. Bizim ülkemizin adalet kurumlarının duvarlarında, "Adalet mülkün temelidir" yazar.”

Cumhurbaşkanı bu konuşmaların yanı sıra AK Parti kısaltmasını da örnek göstererek partinin adını Adalet ve Kalkınma Partisi koyduklarını söyledi. Bu sözler hala geçerliliği koruyor.


Şimdi Cumhurbaşkanının bu sözlerinden sonra, Danıştay’ın kararına tepki gösterenleri bir kez dana andımızı okumaya davet ediyorum. “Türküm, doğruyum, çalışkanım, İlkem: küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm: yükselmek, ileri gitmektir. Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!”

Okuduysanız bir kez daha soruyorum, bu ifadeler neden korkutuyor, ürkütüyor yada rahatsız ediyor. Andımızın içerisindeki sözcükleri tek tek değerlendirin size uymayan hangisi onu açıklayın. Adalet siyasetçinin düşüncelerine hizmet etmez. Adalet’in mülkün yani devletin temeli olduğuna inanıyorsak, Danıştay’ın aldığı karara da uymak zorundayız.

Andımızın okunması adına önündeki engelleri kaldıran karara saygı duyup destek olmalıyız. Hatta bir ara kurumlardan kaldırılmaya çalışılan T.C ‘nin de geri verilmesini istiyoruz. Umarım ve dilerim Danıştay bu yönde de bir karar verir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyor herkesi andımız ile ilgili verilen karara sahip çıkmaya davet ediyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap