SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Cahit işi sıkı tut…

Cahit işi sıkı tut…

13 Ağustos 2018 Pazartesi - 09:40








Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da halkla buluşmasını Ferhat ile Şirin’in kavuşmasına benzeterek ABD’ye meydan okudu. Erdoğan’ın halkla buluşmaları diğer siyasi parti liderlerinden hep farklı olmuştur. Dünkü bulaşmada bunun göstergesi oldu, ağlayandan, elleri patlayıncaya kadar alkışlayan, sesi kesilinceye kadar bağıranlar alanı doldurmuştu.

Buluşmaları büyük sevda olarak adlandıran Cumhurbaşkanı’nın AB’nın yamukluğuna karşı verdiği cevaplar alanda büyük ilgi gördü. ABD’nin adının geçtiği her an ‘yuh’ sesleri yükseldi. ABD’nin kalleşliğine karşı Erdoğan’ın söylediği her söz alandan, “Bırak Amerika’yı, başka ortak buluruz” sözleri ile karşılık buldu.

Uzungöl, raylı sistem, hızlı tren gibi yatırımları dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri ve gösterdiği hassasiyet umarım onu dinleyenlerde karşılığını bulup bu konularda atılması gereken adımlar en kısa sürede atılır.

Millet Bahçesi, şehir hastanesi yapımını tekrar gündeme getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilgililere adeta üzerlerine düşeni en kısa zamanda yapmalarını konusunda ihtar gibiydi. Çünkü Trabzon yıllardır bu konularda hep vaat olarak laf dinledi, icraatta adım atılmasını bekliyor.

Cumhurbaşkanı’nın köprülü kavşak, tünel, ve köprü bulunan Kanuni Bulvarı’nın, Akyazı ve Sahil bulvarının 2 yılda bitirilmesi gibi bir süre koyması dinleyenleri heyecanlandırdı. Bu arada  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Cahit işi hızlı tut. Sonra hemşehrilerine hesap veremezsin” esprisi ise aslında beklentilerin en kısa sürede karşılık bulması gerektiğinin işareti idi bence.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı hemşehrimiz Cahit Turan’a Trabzon adına büyük görevler düşüyor. Aldığı görevin üstesinden en üst seviyede başarı gösteren Bakan Turan’ın cumhurbaşkanının  koyduğu 2 yıllık süreyi en iyi şekilde değerlendirerek bu sorunların Trabzon gündeminde kalkmasını sağlaması şehrin en büyük beklentisidir.

Trabzon olarak sürekli gündeme gelen Uzungöl’ün konumu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerini dinleyenler en kısa sürede ve hızlı adımlar atarak bu yörenin nefes almasını sağlar. Kazma vurulmayan yatırımlar içinde zaman kaybedilmeden gereken yapılır umarım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon ziyaretleri hep kent adına kazanımla sonuçlanmıştır. Söz konusu olan yatırımların artık laf olmaktan çıkıp hayata geçirilmesi Erdoğan’ın sözleri ile geçerlilik kazanmış ve ilgilisi yetkilisinin bir an önce gereğini yapma zamanı geldiğinin göstergesi olmuştur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap