SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ÇİFTE BAYRAM GURURU

ÇİFTE BAYRAM GURURU

23 Nisan 2018 Pazartesi - 08:00








Zaferleri devasa göğsüne sığdırmış bir insan deseler aklıma Atatürk gelir…

Engin ve ileri görüşleriyle fikir denizini dimağında taşıyan bir önderdi O…

Yedi düvele karşı yürüttüğü mücadelenin sonunda küllerinden doğan bir cumhuriyete liderlik eden, bu devleti çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için yüreğini ortaya koyan büyük bir asker ve devlet adamıydı.

Nice devletler geldi geçti o günlerden bu yana; ama O'nun kurduğu Cumhuriyet, bıraktığı yılmaz bekçileriyle büyüdü, büyüdü, büyüdü…

Hilafet ve saltanat gibi prangalardan kurtulmak için açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olduğunda yeni devletin kırmızı çizgilerini tayin etmiş, 'tam bağımsızlık' vurgusu yapmış, bu meclisin üzerinde hiçbir gücün olmadığına dikkat çekmişti.


Bir taraftan İtilaf devletleriyle, bir taraftan da Damat Ferit hükümetiyle uğraştı, alın teri döktü.

Gözlerinde parlayan ışığı kandil yapıp karanlık dehlizleri aştı, 'Bu cumhuriyeti yıkamayacaksınız' kararlılığını tüm dünyaya ilan etti.

Nitekim yıkamadılar.

Geride öyle neferler bıraktı ki, 98 yıldır ülkenin tırnağına zarar gelse topyekün ayağa kalkıyorlar, iç ve dış düşmanları alaşağı etmek için canlarını ortaya koyuyorlar.

Büyük Önder, Türk milletinin iradesini temsil eden TBMM'yi açtığı 23 Nisan gününü çocuklara armağan etmişti.


Tüm dünya çocukları kucaklaşıp sarmaş dolaş olunca da gelir aklıma Mustafa Kemal Atatürk…

Yeryüzünün hiçbir ülkesinde çocuklara armağan edilen bir bayram yok; 23 Nisan hariç.

Bugün renklerin tuvale döküldüğü bir şahesere imza atılan bir gün…

Bugün çocukların günü…

Her şey bir yana bugün, KARADENİZ gazetesinin vitrine çıkıp halkla buluştuğu bir gün aynı zamanda.


Ne ulvi bir tesadüftür ki, iki bayramı bir arada yaşıyoruz.

Bir kar topu; günler, haftalar, aylar, yıllar geçtikçe çığa dönüştü, tüm tabuları yıkıp ortaya ihtişamlı bir gazete çıktı.

Bugün basma kalıp gazetelerden uzak, her sayfasında ayrı bir ahenk, ayrı bir temaşa olan marjinal ve fenomen bir gazete olarak KARADENİZ, günün her dakikası okurlarıyla buluşmanın haklı gururunu yaşıyor.

Nesnel, tarafsız, yorumsuz haber anlayışıyla tüm sayfalarıyla en taze, en aktüel haberlerle kapış kapış satılan KARADENİZ; Devlet Eski Bakanı, Trabzonspor Onursal Başkanı, TEK-ART Holding'in en tepesindeki isim Mehmet Ali Yılmaz'la gelişme hamlesini kararlılıkla sürdürüyor.

TEK-ART Medya'nın da bulunduğu dev hizmet binasıyla, Avrupai standartlardaki matbaasıyla, genç ve deneyimli kadrosuyla KARADENİZ, gündem belirleyen haberleriyle sadece bölgenin değil, tüm Türkiye'nin ilgiyle takip ettiği bir gazete.


Birçok yerel ve bölgesel gazetenin kepenk kapattığı süreçte, Sayın Yılmaz'ın büyük özverisi ve desteğiyle hinterlandını genişleten gazetemiz, geleceğe güvenle bakan, okurlarının istek ve önerilerinin ışığında yayıncılık anlayışıyla titrini gurur ve onurla taşıyor.

Henüz okul çağında cepheye koşan gençleri, Nene Hatunuyla, Şerife Bacısıyla, Halime Çavuşuyla, Seyit Onbaşısıyla, Hasan Tahsiniyle, Yörük Ali Efesiyle, Sütçü İmamıyla ve saymadığım birçok kahramanının kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklarda yeşeren Türkiye Cumhuriyeti'nde doğan KARADENİZ, okurları sayesinde var, var olmaya devam edecek.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap