SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Döviz uçuşa geçti!

Döviz uçuşa geçti!

25 Mayıs 2018 Cuma - 01:15








Medyada gündem ekonomi. Sabah akşam döviz kurlarını takip etmekten başımız döndü. Ama ticaret yapmayan bir kısım vatandaşa hayat güzel. Dolar, euro almış başını gidiyor, kimsenin umurunda değil. Bana ne diyor yabancı paradan…

Keşke öyle bana ne demekle işler halolsa da rahat bir nefes alsak. Ama kazın ayağı öyle değil arkadaş. İş çok ciddi ve yıkıcı. Her şeye zam yağmuru var. Kısaca paramızın değeri gün geçtikçe düşüyor. Alım gücü yerlerde. Eldivenden merdivene her şeye zam gelmesi esnafı kara kara düşündürüyor. Dağ gibi masraflara bir de zam eklenince işler iyice düştü. Bu ekonomik dar boğaza rağmen vatandaşın moralini yüksek tutması ve endişeye kapılmaması kurdaki sert dalgalanmalara cevap niteliğinde. Bize bir şey olmaz…

Herkes de bilir ki üretim yapmayan ülkeler bu tür kaygan zeminde yürümek zorunda kalır. Bu gerçeği bile bile  üretimden tümden vazgeçme politikasından bir an önce dönülmesi şart. En başta muhalefetin sürekli gündeme taşıdığı şeker fabrikalarının satışından vazgeçilerek başlanabilir.

Bunun üzerine katılacak yeni iş alanlarıyla en azından kendimize yetecek kadar ürünümüzü yetiştirmek bile bu ateşi bir nebze olsa düşürür diye düşünüyorum.

Esnaf mevcut ürününü satmakta sıkıntı yaşarken zam gelen ürünü nasıl satacak ki? Ben diyeyim: Satamaz. Yapacağı kardan zarar edecek, makas iyice daralacak. Kısaca hükümet tüm konsantrasyonunu ekonomiye vermeli ki piyasalar rahat bir nefes alsın.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap