SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > DÜŞÜŞ ÖNLENEMİYOR!

DÜŞÜŞ ÖNLENEMİYOR!

28 Nisan 2018 Cumartesi - 04:20








Rıza Çalımbay’ın göreve gelişi sonrası yakaladığı çıkışla ligin on altıncı haftasında lider Başakşehirspor'la arasındaki puan farkı beş olan Trabzonspor, ikinci yarıda aldığı başarısız sonuçlarla zirvenin bugün itibariyle on yedi puan uzağında kaldı. Bu arada Ziraat Türkiye Kupası'ndan da elendi. Düşüş bir türlü önlenemiyor, bunun tabîi ki sorumluları var, başta bundan evvelki başkan ve yönetim, daha sonra da teknik kadrodur.

          Sebeplerine gelince, ara transferde transferler yeteri kadar yapılamadı. Takımla ara dönem çalışmalarını yapan teknik kadro, oyuncularla olan diyaloğu iyi kuramamış.

        Baktığımız zaman, takip ettiğim kadarıyla, Trabzonspor’un oyuncu kadrosu yetenekli, yeterli bir grup gibi görünüyor. Az da olsa mükemmele yakın oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar var.

        Diğer taraftan çoğu maçta aldığı skorlar hepimizi fazlasıyla üzdü, üzmeye devam ediyor.

        Bu sezon özellikle iç saha maçlarında alınan skorlar, neticeler, Trabzonspor’un bu kadrosuna hiç ama hiç yakışmayan skorlardır.


        Trabzonspor iç saha maçlarında takım savunmasında büyük hatalar yapıyor. İç sahada oynadığı on beş maçta, sekiz galibiyet, beş mağlubiyet, iki beraberlik aldı. Trabzonspor bu maçlarda yirmi sekiz gol atarken, yirmi üç gol yedi, bir diğer istatistik de Süper Lig'de en çok gol yiyen takımların başında gelmesi.

        Trabzonspor’un son iki maçına baktığımızda Osmanlıspor'la deplasmanda 3 – 3 berabere kalırken, iç sahada Sivasspor'a 2-0 kaybetti. Beş gol yemiş, üç gol atmış bir takım görünüyor. Trabzonspor bu olmamalı.

        Seyirci sayısı da her maç iyice azalıyor. Dikkatimi çeken bir diğer konu da hemen hemen her maç içinde veyahut hafta içi çalışmalarında oyuncuların sakatlanmalarının öne çıkması. Bunun da bir an önce kalan maçlar için önüne geçilmelidir.

        Baktığımız zaman oyuncuların devamlılığının da iyi olmadığını görüyorum. Buradan da çoğu oyuncunun kendine iyi bakmadığı çıkıyor.

        Bu şartlar altında düşüş tabiî ki önlenemez. Kalan dört haftada kısa ve acil olarak alınacak önlemlerle beraber, biraz da olan şansını iyi kullanarak lig beşinciliğini yakalamak kalan tek hedeftir.


        Bu şekilde düşüşü biraz olsun önlemeye çalışınız.

        Yeni seçilen yönetimi tekrar kutluyorum, iyi çalışmalar diliyorum.

        Her şey TRABZONSPOR içindir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap