SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > EMEKLİNİN ZARARI!

EMEKLİNİN ZARARI!

04 Mayıs 2018 Cuma - 02:10








Gündem o kadar yoğun ki bu hafta kısa kısa yapmak istedim.

Beğenilmeyen ve sürekli eleştirilen CHP dar gelirliye fayda sağladı. 1 Kasım 2015 seçimlerine giderken gelen asgari ücret zammı ardından şimdi emekliye gelen ikramiye. Geç gelen ikramiyeler nedeniyle emeklinin zararı 6.000,00 TL. (2015: 2.000,00 TL + 2016: 2.000,00 TL + 2017: 2.000,00 TL)

KTÜ

Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni (KTÜ) bölerek kaliteye ve başarıya varılması imkânsız. Başarı böyle gelecekse KTÜ’yü 5’e bölün, 5 kat başarı gelsin! Dünyanın en köklü üniversitelerinden; Cambridge, Harvard, Oxford vd. hangisi bölünerek büyüdü? Trabzon’a üniversite açacaksanız bilişim ve teknoloji üniversitesi açınız. Dünyanın en iyi bilgisayar ve teknoloji mühendisleri Trabzon’dan yetişsin. Türkiye’de üniversitelerin başarıyı yakalaması için Tıp Fakültesi imparatorluğundan kurtulmaları gerek. Maşallah neredeyse her yerde rektörler doktor. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde (ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi) tıp fakültesi yok.

KOALİSYON


AK Parti ile MHP birbirlerine söylediği ağır sözlerden sonra bir araya gelebilmişlerse; CHP, İP, Saadet, DP’nin bir araya gelmesi kadar normal. Bu birlikteliğe salvo endişenin bir parçası olsa gerek. Türkiye’nin bir araya gelmesi ülkemiz kalkınması ve birliktelik için önemlidir. Koalisyonlarda HDP’nin oyları hesaba katılıyor ancak partiler HDP’ye yanaşmaktan korkuyor. Türkiye’nin dünya liginde büyük devlet olması için tüm halkları ile bir araya gelmesi gerekmektedir.

TRABZON GÜNLERİ

Ankara Trabzon Vakfı’nın başlattığı Trabzon Günleri Etkinliği tüm illere model oldu. Ankara’da her il kendisine gün yapıyor. Açılışta gördük ki etkinliklerde en kalabalık Trabzon günleri oluyor. Sebebi;

-Trabzonluların iş için gurbetlere düştüğünü,

-Trabzonluların kimyasının farklılığı,


-Tereyağı ve peynir başta olmak üzere süt ürünü almak için vatandaşların etkinliğe gelmesi,

Trabzon’u yönetenlerin bölge tereyağına ve peynirine dolayısıyla hayvancılığa özel yatırım yapması ve ihmal etmemesi gerektiği çok açık.

SEÇİM

Başkanlık modelinin uygulanacağı bir seçime gidiliyor. Cumhurbaşkanı aday oyu ile parti oyu ayrı pusulalarda olacak. Bu modelde aynı zarftan çok farklı oyların çıkacağı kesin. Cumhurbaşkanı adayı olarak Meral Akşener’e oy verirken; milletvekilliğinde CHP’ye oy çıktığına birlikte tanık olacağız. Senaryoda her ihtimal mümkün. Bu sistemde partilerin milletvekili adayları ve konumlanması oldukça önemli olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap