SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > FERRERO FİRMASINDAN BASINA AYRIMCILIK

FERRERO FİRMASINDAN BASINA AYRIMCILIK

04 Haziran 2018 Pazartesi - 05:28








Türk fındığının önemli alıcılarından birisi olan Ferrero Fındık Ordu’da belirlenmiş bazı gazetecilere iftar yemeği vermiş. İftar programında Ferrero Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Taşkın, firma olarak değerli tarım uygulamalarının üreticilere ulaştırılmasında yerel basının büyük katkıları olduğunu söylemiş. Ve ilave etmiş, fındığın en fazla üretildiği iller arasında olan Ordu ve Giresun'daki basın mensupları için (sözde) iftar organize ettiklerini vurgulamış.

Lakin arkadaşımızın sanırım Ordu Giresun basınımızdan firmaları hakkında methiyeler yazan ya da medyada, kamuoyunda firmalarını her daim savunanların yemeğine dönüştürmüş bir hava yaratması tepkilere neden oldu. Örneğin bölgenin en güçlü ve tirajlı bir gazetesini ve onu temsil edenleri sanırım unutmuş. Ya da işine gelmemiş olacak.

Açıkçası bu davet konularını, listelerini kimlerin hangi süzgeçten geçirerek hazırladığını ve nasıl davet edildiklerini ben de çok merak ederek geçmiş yılları içinde karıştırdığım firmaları hakkında bazı basın haberleri ve yazılan yazıları okuduktan sonra kendisine hak verdim. Ne yalan söyleyeyim, eleştiri yerine methiyeler söyleyenlerin al benisi belli ki çok olmuş. Çünkü geçmişte firmaları hakkında gerek ulusal basında gerekse yerel basında yazılanlara, konuşanlara bakıldığında firmanın onları nasıl ödüllendirdiğini gözlemlemek çok da zor olmasa gerek!  Ordu Anemon Otel'de verilen iftar yemeğine, Ferrero
Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Taşkın’ın yanı sıra Ferrero’nun Değerli Tarım Direktörü Ersin Arısoy Bey de katılmış. Katılan meslektaşlarımızdan çok basının bütünü katılmış gibi ifadelerin kullanılması büyük tepkilere neden oldu. Bırakın bölgenin en yüksek tirajlı gazetesinin çağrılmasını,  haberi olmayan bir sürü gazete ve temsilcileri var.

Kısaca basına yapılan bu ayrımcılık sözde kurumsal bir firmaya ve onu temsil edenlere yakışmadı. Davet edilmeyen basın mensupları ise kendilerinin basından sayılmadığını söylediler. Hayırlı ve kutsal ramazan ayındaki bu ayrımcılık büyük tepkilere sebebiyet verirken bu yemeğin hayır mı getireceğini zaman içinde göreceğiz.

İftar yemeğinden önce kısa bir konuşma da yapan Sayın Yasemin Taşkın, fındığı bir bütün kabul ederek çalışmalar yaptıklarını belirterek, özellikle fındıkta kalite ve verimin arttırılmasına yönelik değerli tarım uygulamalarını üreticilere ulaştırıp, konuya önem verilmesinin sağlanmasında yerel basının katkılarının büyük olduğunu ifade etmiş.


Bundan sonraki buluşmalara da söz vermiş. Nerede mi? Geliştirdikleri örnek bahçelerinde. Hem de hasat döneminde. Üreticilerin ürettiği fındığı hasat mı ederler ne ederler bilemem ama bu iktidarın onlara tanıdığı avantajları şimdilik iyi kullandıkları kesin. Biz de bekleyelim bakalım o hasat zamanını daha neler çıkacak. Kısaca o örnek bahçelerden ve ektiklerinden kaç okka fındık alacaklar!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap