SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > GELECEĞİN IŞILDAYAN YÜZÜ: AYYILDIZ

GELECEĞİN IŞILDAYAN YÜZÜ: AYYILDIZ

09 Mayıs 2018 Çarşamba - 09:29








■ İnsan geçmişiyle büyürse geleceğini teminat altına alır. Geçmişi başarı halkasıyla dolu olan kişi toplumun gözünde büyür, gelişir, hak ettiği yere gelir. Tıpkı Dündar Ayyıldız gibi. Ayyıldız on kardeşin dokuzuncusu olarak Trabzon'da doğdu. Almanya'da başladığı ilköğreniminin ardından okul hayatını Trabzon'da sürdürdü. Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'ni başarıyla tamamlayarak buradan mezun oldu. Yüksek lisansını KTÜ'de yaptıktan sonra ABD'de inşaat mühendisliği alanında mesleki çalışmalar ve yüksek lisans çalışması yaptı. Siyaset sahnesine 2005 yılında AK Parti Gençlik Kolları yönetiminde yer alarak adım atan Ayyıldız, 1,5 yıldır Ortahisar Kent Konseyi Başkanlığını yürütüyor. Aile şirketiyle konut sektöründe önemli hizmetler veren Ayyıldız, genç yaşına rağmen tabiri caizse bir koltuğa on karpuz sığdıran ender kişilerden biri.

Dündar Ayyıldız, 24 Haziran'da yapılacak seçimler için AK Parti Trabzon milletvekili aday adayı olarak bir kez daha siyaset vitrinine çıktı. Alçakgönüllülüğü, güler yüzü, çalışkanlığı ve bilge kişiliğiyle adeta gümbür gümbür gelen Ayyıldız sokağın nabzını bir uzman edasıyla bire bir tutan portföye sahip. Temayül yoklamasında öne çıkan isimler arasında yer alan Ayyıldız'ın milletvekili adayı olması yönünde teveccüh söz konusu. Bu konuda halktan da büyük destek alan Ayyıldız için 'Türkiye'nin geleceğinin ışıldayan yüzü' nitelemesi bile yapılmaya başlandı.

YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME

■ Seçildiği günden bu yana arı gibi çalıştı. İlçesinin en ücra köşesine kadar her yerini turladı, gittiği yerlere son dokunuşlarını yaptı. Mesai mefhumu gözetmeksizin, toplumun yararına, başarılı hizmetlere imzasını koydu. Özellikle yol çalışmalarıyla, oturduğu başkanlık makamının hakkını verdi. Zaman zaman hata yaptığı da oldu. Beşer şaşar misali... Kimi çevrelerce taltif edildi, kimi çevrelerden eleştirilere maruz kaldı. Ama o, kişiliğinden, özverisinden, vatandaşla kurduğu sıcak diyalogdan, ılımlı tavrından hiçbir zaman ödün vermedi. Baş tacı yaptığı hizmet aşkı, kişi onuru onun kırmızı çizgileri oldu. Asfaltlanmadık mahalle yolu bırakmamakta kararlı olduğunu gözler önüne serdi. Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten söz ediyoruz. Siyaset ilmini de ilmek ilmek dokuyan Genç’in daha iyi yerlere geleceği inancındayım.

ATEŞ ÇEMBERİ


■ Çember gitgide daralıyor. Heyecan ve adrenalin yükseliyor. Partilerde kulis çalışmalarının yanı sıra seçim turları bi tık hızlandı. Yani şu sıralar hayatımız seçimden ibaret... Evde, sokakta, kahvehanede, dost ortamında tek argüman siyaset kulvarı. Trabzon'da, Avrupa hayali pamuk ipliğine bağlı Trabzonspor bile konuşulmaz oldu. AK Parti yıllardır devam ettirdiği iktidar bayrağını taşımayı sürdürecek mi, yoksa CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi ittifakı can havliyle mücadele verip bu saltanatı yıkabilecek mi? Sorunun cevabını sadece seçmen, yani halk verecek. Partiler arası polemikler, atışmalar, salvolar siyasi arenada tansiyonu iyice yükseltti. Erdoğan kanadı göğüs gere gere sandıktan zaferle çıkacaklarını lanse ederken İnce, Akşener ve Karamollaoğlu ezber bozacakları iddiasında. Bütün partiler derslerine hiç yapmadıkları kadar iyi çalışıyor diyebiliriz. Kim sınıfı geçecek, kim bütünlemeye kalacak, kim tastikname alacak bunu 24 Haziran'da göreceğiz.

TERS AÇI

■ Trabzon Meclis'te 6 vekille temsil ediliyor. Bunlardan 5'i AK Parti'den, 1'i ise CHP'den. Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta, Salih Cora ve İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Süleyman Soylu AK Parti kanadını temsil ederken, Av. Haluk Pekşen CHP bayrağını taşıyan tek vekil konumunda. Meslekleri ve siyasi geçmişleri itibariyle önemli kariyerlere sahip olan bu isimlerin Meclis'te yemin ettikleri günden beri Trabzon'a ne kazandırdıkları her platformda tartışma konusu olmuştur. Bakan Süleyman Soylu hariç AK Partili vekillerin çalışmalarında Trabzon'u hizmet odağına yeterince yerleştiremedikleri, cılız ve pasif kaldıkları eleştirileri yapıldı. 24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi milletvekili aday adaylığı için başvuranların sayısının hayli yüksek olması bu eleştirileri güçlendirir nitelikte. Yeni döneme yeni yüzlerle girmeye hazırlanan Erdoğan'ın Trabzonlu vekillerden hoşnut olmadığı öne sürülüyor. Diğer taraftan CHP'li vekil Haluk Pekşen, zaman zaman  yaptığı çıkışlar ve sivri diliyle halkı peşinden sürükleme çabasında. Bu çabanın yansımalarını hep beraber göreceğiz. Bu seçim çok su kaldıracak gibi..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap