SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > GÜNEYDOĞU VE GÖNÜL KÖPÜRÜSÜ

GÜNEYDOĞU VE GÖNÜL KÖPÜRÜSÜ

01 Mayıs 2018 Salı - 04:00








İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu terörle mücadele eylem planı çerçevesinde toplumsal uzlaşmayı, bölgeler arası farkındalığın giderilmesini ve önyargıların kırılması noktasını çok önemsiyor ve bu anlamda önemli sosyal projelere imza atıyor. Bu projelerden biri de Güneydoğu Anadolu bölgesiyle olan buluşmaları kapsıyor. Terör belasından çok çeken bölgeye huzurun, hizmetin ve güvenin gelmesi ile burada inanılmaz değişimler yaşanmaya başlandı.

Kentsel dönüşümler, altyapı hizmetleri, istihdamın sağlanması bir yana sevgi, dayanışma ve gönül köprülerinin kurulması bir yana...

Ülkenin dört bir tarafından doğuya ziyaretler sıklaştı. Turizm sezonunun açılması ile birlikte bölgedeki otellerde yer bulmak kolay değil. Bunlar sevindirici gelişmeler.

Herkesin bu anlamlı ve değerli süreçte sorumluluk alarak destek vermesi gerekiyor. İşte tam bu noktada Güneydoğu ile Karadeniz’i buluşturan projelerde Ahmet Külekçi abimizin emeği, çabası, gayreti ve çalışkanlığını takdir ediyorum. Son bir yıl içinde yaptığı çalışmaları alt alta yazarsak inanılmaz bir başarıya imza attığını görmek mümkün.

Derik’te şehit edilen kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün vasiyetini yerine getirme noktasında çok özel bir çaba harcayan Külekçi kardeşimiz Mardin’den çocukları ve gençleri Trabzon’a getirerek bir anlamda bugün 50 bin çocuğun 22 ilden ziyaretlerini kapsayan “Biz Anadolu’yuz” projesinin önünü açtı. Farklı bölgelerden gelen çocukların buluşmasında Trabzon’a da Şanlıurfa’dan çocuklarımız gelmiş, burada evlerde aileler tarafından 3 gün konuk edilmişti.


“Kardeş Şehirler” projesinde ise Trabzon ile Mardin, Bitlis ile Artvin, Gümüşhane ile Bingöl ve Muş ile Giresun illeri arasında gönül köprüleri kurulmuştu.

Şimdi de “Basın Mensupları Gönül Elçisi” projesi kapsamında Trabzon başta olmak üzere bölgeden gazeteciler doğu ile buluşturuluyor.

Geçtiğimiz ay içinde Trabzon’dan 30’a yakın gazeteci Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Tunceli illerine kültürel gezi yapmıştı. Yine geçen hafta içinde gazeteci arkadaşlarımız Şırnak ve Cizre’ye giderek orada gönül köprüsü kurdular. 28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında ise Artvin, Rize, Trabzon ve Gümüşhane’den 14 gazeteci ile birlikte Muş Valimiz Trabzonlu hemşehrimiz Aziz Yıldırım’ın davetlisi olarak Muş’a gidildi.

Bitlis ve Bingöl illerine de ziyaret yapılacak. Gidilen her yere Karadeniz’den selamlar götürülüyor, Trabzonspor forması hediye ediliyor, çay ve fındık ikramı yapılıyor.

Müthiş güzel işler oluyor. Karadeniz’den Güneydoğu Anadolu’ya gönül köprüleri kuruluyor.


Sevgi ve kardeşlik bağlarımız güçleniyor.

Emeği geçenleri gönülden ve yürekten kutluyorum.

Ne kadar destek ve sahiplenme görüyor bilemem ama sayın bakanımızın ve devletimizin böylesine karşılığı olan projelere ve bu işe yüreğini koymuş olanlara sahip çıkması gerek.

Ahmet kardeşimiz her türlü övgüyü sonuna kadar hak ediyor.

Şevkini, hırsını, gayretini aşağı çekmek yerine ona omuz verelim, sahip çıkalım.


İnanın çok ama çok faydalı işlere imza atıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap