SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Haydi durma, sen de pedalla!

Haydi durma, sen de pedalla!

08 Mayıs 2018 Salı - 04:10








Türkiye’nin ve İstanbul’un en fazla ve en yoğun nüfusuna sahip ilçesi Zeytinburnu’dur. Doğal olarak trafiğin de en yoğun olduğu yerlerdendir. Başta İstanbul olmak üzere artık Türkiye’nin birçok şehrinde içinden çıkılmaz hale gelen trafik keşmekeşi, zaten bunaltıcı olan şehir hayatını daha da çekilmez hale getiriyor.

Her gün açılan ve son derece modern hale getirilen yollar ve caddeler de bu soruna çare olamıyor. Aksine yollar arttıkça arabalar da daha fazla bir oranla artıyor. Bunun yanında insanların yaşam kalitesini arttırması ve alım gücünün artması daha fazla aracın trafiğe çıkmasına neden oluyor. Yani sonuç olarak trafik her geçen gün büyüyen bir sorun olarak hayatlarımızı ele geçirmeye devam ediyor.

Ancak geçtiğimiz günlerde Zeytinburnu Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın, bu soruna çare olacak bir yaklaşımla karşımıza çıktı. Sosyal medya üzerinden yayınladığı fotoğraflarla Zeytinburnu’nda bizzat kendisi de binerek bisiklet dönemini başlattığını ilan etti. İşte yoğun trafiğe karşı koyabilecek tek araç bisikletti. Sayın Başkan bunu görmüş ve gerekli altyapısını da hazırlatarak Zeytinburnu’nda adeta bisiklet seferberliği başlattı. Bunu bisikletli zabıta ekipleri ile de destekledi. Zabıtalar başta olmak üzere, tüm belediye çalışanlarını ve halkı teşvik eden Başkan Aydın, Zeytinburnu’nda daha temiz bir havaalanı oluşturmak ve daha fazla hareket edilerek sağlıklı bir hayata kapı aralamak istiyor. Tüm Zeytinburnu halkına da çağrı yaparak “Bisiklete binin” diyor. Bakalım bu düşüncesi ve çağrısı ne kadar karşılık bulacak zamanla göreceğiz.

Bisiklet, bence de günümüzün en önemli ve en sağlıklı kısa mesafe ulaşım aracı olarak görülmeli ve yaygın olarak kullanılmalıdır. Özellikle Karadeniz’de sahil şehirlerinde şehirler sahil boyunca düz bir hatta yayıldığı için çok uygun. Karadeniz şehir belediye başkanları da tıpkı Zeytinburnu Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın gibi bu konuda öncülük yapmalı, makamlarına bisikletle gidip gelmek gibi kısa mesafelerde bisiklet kullanarak örnek olmalıdırlar. Hatta imkanları dahilinde belediye çalışanları, öğrenci gruplarına bisiklet hediye ederek pilot uygulamalarla bisiklet kullanımını yaygınlaştırabilirler. Valiler, kaymakamlar ve kamu ve özel kuruluşlar da destek verirse pekala bir neticeye varılabilir.

Önümüz yaz ve güzel havalar bisiklet kullanımı için çok uygun olacak. Trafik bir yana sağlıklı bir gelecek için daha çok hareket etmemiz de gerekiyor. İşte bisiklet her iki sorunun çözümü için de biçilmiş kaftan. Konuyu Gençlik Spor’un bir sloganıyla bağlayalım: “Koşabiliyorken Koş!”


Bu da bizim sloganımız olsun: “Sağlıklı bir hayat için; haydi durma, sen de pedalla!”

Siyaset haftaya kaldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap