SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İmamın Abdest Suyu!

İmamın Abdest Suyu!

09 Mayıs 2018 Çarşamba - 06:10








Rize son yılarda kabuk değiştiriyor. Bunu görmemek mümkün değil.

RTEÜ’nün her geçen yıl büyümesi ve öğrenci sayısının artmasıyla Rize artık mini bir Eskişehir yani öğrenci şehri olmaya aday.

Bu tablo elbette beni mutlu ediyor ama bir taraftan da Rizeli gençlerin üniversite gençliğine ayak uydurmalarıyla bir yandan kafeteryalarda yan masadakilere hava atmaları beni oldukça düşündürüyor.

Rize ufak bir yer ama bu şehirde son yıllarda özellikle bu konseptte açılan mekanların sayısı bir hayli fazla. Sahil hattında yürüyorum, ardı ardına açılan kafeteryalar… Merkezde özellikle Deniz Caddesi üzerinde eskiden nalbur veya zahire dükkanları vardı, şimdilerde ise hepsi bir bir kapandı ve özellikle gençlere yönelik ulusal kahve evleri tarafından kiralanmış. Anlayacağınız önceden o dükkanlar hayvanları yemliyordu ama şimdi çağa ayak uyduruldu ve bu kez Rizeli gençler her türlü bu mekanlarda yemleniyorlar. Burada tek fark “kahve bahane, para basmak şahane”!

Kötü mü? Elbette değil ama şimdilerde genç nesil arayış içinde… Bu neslin hiçbir şey üretmeden, baba parası yemesi beni korkutuyor. Kafe ve restoranların sayısı hızla büyüyor. Burada başka bir sorun Rize’de AVM olmayışı. Bu durum kiralara da yansımış durumda. Aylık 45 bin lira kira veren ulusal bir kafeteryanın bir o kadar da aylık gideri var ve bu rakam neredeyse aylık 100 bin lirayı buluyor.


Diyeceksiniz ki bu adamlar ne kazanıyor? Ben size diyeyim. Geçen hafta İstanbul’dan gelen gazeteci arkadaşlarla o yerlerin birinde oturdum ve sadece 8 çay içtik. Çay demeye bin şahit lazım. Hesap dedim. Kasiyer plakayı yazdı bana ve 53 lira para ödedim. Allah aşkına bir bardak çay 6 lira olur mu? Oluyormuş demek ki. Neyse verilmiş sadakamız var dedim, bir de kahve içtiğimizi düşünün, hesap 100’ü bulurdu çok rahatlıkla. Helali hoş olsun ama bu rakamlar Rize gençliğini bitirir.

Kazananlar, dükkanlarını fahiş fiyata kiralayan Rizeli mal sahipleri ve dışardan gelen mekan sahipleri. Kaybedenler kulübü ise yan taraftaki masada alımlı bir üniversite öğrencisine hava atayım diyerek imamın abdest suyuna eşit bir bardak çayın yanında tost, pizza veya hamburger yiyen, bağrı açık, çay bahçesinden çıkan elleri makas vurmaktan nasır bağlayan Rizeli delikanlılar ve onların aileleri.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap