SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > İŞKUR TEMBELLİK PROJESİ İLE "YAN GEL YAT OSMAN!"

İŞKUR TEMBELLİK PROJESİ İLE "YAN GEL YAT OSMAN!"

29 Mayıs 2018 Salı - 08:00








"İşsizliği azaltmaya yönelik, geçici istihdam uygulaması" olarak adlandırılan ve de devletin Toplum Yararına Programı adını verdiği proje tam bir toplumsal felâket!

Neden mi? 

Çalışmadan, üretmeden para kazanmak için (Nasıl oluyor ise?) "Bir avuç bostan yan gel yat Osman" şekliyle iş yapar görünerek; "Devlet malı deniz" haline dönüştürülmüş ve de hiç kâr etmeyen hazineden "tüyü bitmemiş yetimin hakkını" yedirmektir, yemektir.

Daha önceki yazılarımızda bu gerçekleri paylaştık diye, proje ile geçici istihdam (!) edilenlerden eleştiriler, tepkiler aldık. Ama, çok sayıda devlet-i aliye yetkilisi ile iş adamından da adlarını yazmamak şartı ile, "İşkur eliyle yapılan uygulama, en başta çalışmayı en büyük ibadet kabul eden İslâm'a olmak üzere her bakımdan aykırı ve tamamen yanlıştır" beyanlarını da almadık değil.

Üretime zerre kadar katkısı olmayan, aksine gerçek istihdama darbe vuran bu tembellik projesi ile ilgili kullandığımız ifadelerde "doğrular ve gerçekler" adına ısrarcıyız.


Bakın, bu tembellik projesi nedeniyle Ağustos ayında günlüğü 150 liradan fındık toplayacak işçi dahi bulunamayacaktır. Bu işlerde günde 100, ayda 2.500-3.000 TL'lik bir gelir elde etme şekliyle Gürcülere, Suriyelilere kalacak. Tıpkı halen devam etmekte olan yaş çay toplama kampanyasında kaldığı gibi.

BU BAŞLIK YETER...

Hacı Bektaş Veli'nin;
"Her ne arar isen kendinde ara,

Kudüs'te, Mekke'de, hacda değildir" nasihatini hatırlatmaktan gına geldi!

Kimlere mi?


Önceki gün gazetenin birinde okuduğum araştırmaya verilen şu başlığı attıranlara:

"Beceriksizliğin günah keçisi: Dış güçler."

AK PARTİ'DEN MHP'YE TEK YOK!

AK Parti, Trabzon için hedefini, tamamen kendi listesindekiler hesabıyla "6-0" olarak açıkladı.

Bu hedefle ilgili olarak Millet İttifakı yapmış CHP, İYİ Parti, SP'yi bir kenara koyalım. Ama, "Cumur İttifakı"ndaki ortak MHP ne diyecek?


Kamuoyu merak ediyor!

HARAM LOKMA İLE HELÂL SOFRA!

"Haram lokma ile helâl sofra kurulmaz, oruç açılmaz."

Onun için, hiç değilse ramazan hesabına, kurduğunuz, davet edildiğiniz, ez cümle oturduğunuz iftar sofrasının helâl lokma ile kurulduğundan emin olunuz. İlle de toplu iftar sofralarından!

Çünkü bu sofraların, Allah indinde; "Bilemedim, anlayamadım, kandırıldım" babından mazeretleri haram lokma var ise, Kitap'a göre kabul görmeyecektir.


GÜÇSÜZLÜK MÜ VARDI Kİ?

Türkiye 16 yıldır, tek parti hakimiyeti ile, "Güçlü iktidar" diye tarif edilen hükümetler tarafından yönetildi.

Ama 24 Haziran seçimleri için hâlâ; "Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye" vaat edilerek oy isteniyor ise, ister istemez akla, "Ortada söz konusu bir güçsüzlük mü vardı?" sorusu gelmiyor değil!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap