SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > Kadın aday sayısı artar mı?

Kadın aday sayısı artar mı?

26 Aralık 2018 Çarşamba - 09:18








AK Parti kadın aday sayısında artış olacağını deklere etmişti. Açıklanan adaylar içerisinde kadınların sayısı ne kadar bilen var mı? Seçimlerde iktidar partisinin en büyük avantajı kadınlardan aldığı oylar olmuştu. Kadınların özgürce seçme hakkını kullandığı bu süreçte seçilme hakkını da muhalefeti iktidarı onlara vermeli.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadın aday sayısında artış olacağını söylemesine rağmen iller için açıklanan isimlerde bu sayı beklenildiği ölçüde olmadığı söyleniyor. Kadınlar illerde aday gösterilmiyor bari ilçelerde unutulmasın yönünde serzenişte bulunursa haksız sayılmazlar.

AK Parti’de kadın aday sayısının artması dışında her ilde mutlaka belediye başkan yardımcılarından birinin kadın olması isteği partinin kadın kolları tarafından dile getirilmiş. Bu yaklaşım umarım karşılığını bulur. Bu istek sadece iktidar partisinde değil seçimi kazanan muhalefet belediyelerinde de aynı uygulama hayata geçirilmeli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasında bulunan belediye başkanlığı listesi açıklandığında kadınlara ne kadar önem verildiğini hep birlikte öğreneceğiz. Şunu söylemeden geçemeyeceğim, AK Parti Trabzon’da partilerine hizmet veren gece gündüz çalışan öyle önemli isimleri görmezden geldi. Bu isimleri umarım partinin Trabzon kanadı iyi hatırlar.

Trabzon’un misyon ve vizyonunun gelişmesine önemli katkı koyacak kadınlar parti içerisinde yaşanan kısır çekişme sonucu dışarıda bırakıldı. Kim bunlar derseniz, partinin milletvekillerine, il ve ilçe yöneticilerine sorun öğrenirsiniz.


Milletvekili seçimlerinde son gece listeyi değiştirenlere de sorabilirsiniz. Milletvekili seçimlerinde izlenen yol ve yöntem belediye başkanlığı seçimlerinde de izlenecek gibi bir his parti içerisinde hakim. Partinin Trabzon kanadı göremiyor da genel merkez demi bu gelişmeleri görmedi acaba?

Trabzon’da Akçaabat ve Yomra gibi ilçelerde kadın belediye başkan aday adayı var, umarım AK Parti aday tespitinde kadın aday sayısını arttıracağız sözünü unutmaz ve tercihini ona göre yapar. Akçaabat’ta halkın büyük ilgisini ve sevgisini gören Arzu Yalçınalp aday adayı olarak derin kulislere, kapı arkası dedikodulara aldırış etmeden durmak yok yola devam diyerek çalışmalarını sürdürüyor. Yalçınalp’in de Trabzon’da bilgi birikimi, donanımı ile sahip olduğu sermayeyi yiyen derin çalışma yapanlara partinin üst yöneticileri yedirmez.  Yedirirse oda partinin sorunu ne diyeyim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap