SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > KÖY OKULU GERÇEĞİ!

KÖY OKULU GERÇEĞİ!

24 Nisan 2018 Salı - 06:15








Türkiye genelinde birkaç istisna dışında bütün köy okulları kapatıldı. Ama hiç iyi olmadı. Köy okulu demek, köylerde yaşamın daima diri olması demekti... Hepimiz köy okullarında okuduk. "Hayatınızın en güzel yıllarını nerede geçirdiniz" diye sorsanız büyük çoğunluk "Köy okulu" diyecektir. Köy okullarında okuyan herkesin şimdi özlemle yad ettiği ve hiçbir zaman unutamadığı mutlaka güzel bir anısı vardır. Öğretmenlerden tutun da öğrencilere, hatta okul binasına ve bahçesine kadar mutlaka anlatılacak bir şeyler vardır. Köylerde okul, ilim ve irfan yuvasının dışında aynı zamanda canlılık ve hayat demekti... Köy okulunun olduğu yerler aynı zamanda köylerin merkezi konumundaydı. Çay ocağı, bakkal, sağlık ocağı, kahveler ve mescitler hep köy okulu etrafında olurdu. Eskiden köy okulları büyük küçük herkesin buluşma noktasıydı.

OKULLAR PERİŞAN

Büyük çoğunluğu köylülerin imece usulüyle, el ele vererek yaptığı köy okullarının şimdiki halleri perişan... Şimdi boşalan köy okulları çürümeye terk edilmiş durumda. Sıvası, boyası dökülmüş, çatısı çökmüş, içler acısı bir haldeler. Görünce dayanamıyorsunuz. Bir zamanlar öğrencilerin oyun oynadığı, haylazlık yaptığı bahçelerde şimdilerde yabani otlar, dikenler, sarmaşıklar türemiş... Böyle mi olmalıydı? Köylerde okulların kapatılmasıyla köyler daha bir çoraklaştı. Sadece eğitim alanında değil, tarım ve hayvancılıkta da bitme noktasına geldi. Tamam öğrencisi azalan köy okulları kapatılabilir ama öğrencinin yeterli sayıda olduğu köy okulu neden kapatılıyor ve bu öğrenciler taşımalı eğitim sistemiyle diğer merkezi okullara taşınıyor? Devlet taşımalı eğitime de çok yüklü para harcıyor. Öğrenciyi şehre taşımak mı daha maliyetli, öğretmeni köye taşımak mı? Bu iyi hesap edilmeli.

FETÖ PROJESİ Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı köy okullarını tekrar değerlendirmeli... Verimli olanlar, öğrenci yeterliliği olan okullar ile şehir merkezine çok uzak olan köylerin okulları tekrar açılmalı. Bunun yanında beldelerdeki bir kısım eski liseler kapatıldı. Bu projede FETÖ'nün parmağı var mı? İyice araştırılmalı... Çünkü FETÖ, dershanelerine ve okullarına öğrenci kazandırmak için böyle bir projeyi pekala hayata geçirmiş olabilir. Bugün terör örgütü olarak devletin bütün gücüyle mücadele ettiği FETÖ'nün bunda parmağı var mı? Ben de merak ediyorum. İş Milli Eğitim Bakanlığı'na düşüyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap