SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > KTÜ SAHİL TESİSLERİ, HER MEVSİM GÜZEL!

KTÜ SAHİL TESİSLERİ, HER MEVSİM GÜZEL!

16 Nisan 2018 Pazartesi - 07:05








Ülkemizdeki üniversitelerimizin çoğunun sosyal tesisleri vardır. Bu tesisler öncelikle ve çoğunlukla üniversite çalışanlarının yararlandığı alanlar olarak bilinir. Sadece şehrimizin en güzel yerleşim alanına sahip olmayan ve aynı zamanda ülkemizin tüm üniversiteleri arasında içinde de bünyesinde adeta sakladığı Trabzon Havalimanı ve Orman Fakültesi hocalarının ve öğrencilerinin tasarımlarının ve ellerinin değdiği müthiş peyzaj zenginliğine sahip Kanuni Yerleşkesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin, “Sahil Tesisleri” denilen hizmet alanı da bir o kadar güzel ve özel konumu ile hem şehrimizin hem de üniversite personelinin yararlandığı muhteşem manzaralı bir yerdir.

Gidenler ve yararlananlar bilir, her mevsim ayrı güzelliklere sahip olan bu alan; denize bitişikliği, tenis kortları, lokantası, kahvaltı salonu, konaklama hizmeti, yüzme havuzu, yemekli düğün salonu ve kafeteryası ile profesyonel turizm merkezlerinin sahip olduğu imkânları aratmayacak donanıma sahiptir. Dünya mutfağının hemen hemen bütün çeşitlerini müşterilerine, güler yüzlü personeli ve kurum kalitesi ile sunan ve fiyatları da pazar değerlerinin altında tutan, KTÜ Sahil Tesisleri yönetimini, müdüründen hizmetlisine kadar her düzeydeki çalışanını Trabzon adına buradan kutlamamız gerektiğini samimiyetle ifade etmek istiyorum.

Geçen yıl Medine’den gelen ve Sahil Tesisleri’nde ağırladığımız misafirimiz sahil tesislerinin imkân ve ortamından ve de hizmetinden çok memnun kaldığı için; bu yıl da gelmek isteyince, sadece kendi müşterilerine göre değil, yabancıları da memnun edecek birikim, tecrübe ve hizmet anlayışına sahip olan tesislerimizin şehrin önemli ihtiyaçlarına da cevap verdiğini böylece anlamış olduk.

Üniversitenin akademik personelinin günün yorgunluğunu akşamları burada sohbet ederek, latifeler geliştirerek attıklarına çoğu kez şahit olmaktayız. Özellikle kurumun kalite sembolü haline getirilen ve sadece akşamları sunulan “etli haşlama” yemeği ve yine kurumun kendisinin organik olarak imal edip sunduğu “badem kurabiyesi” çay sohbetlerinin öncesi ve sonrasının olmazsa olmazlarıdır. Trabzonspor maçlarının, her yaş öbeğinden insanın seyredip, bazı seyircilerin kendilerini hakem yerine koymaları, bazı seyircilerin kaçan goller sonrası attıkları çığlıklar, bu heyecanlara içtenlikle gülen diğer seyredenlerin seslerine karışıp gider bu güzel yerde. Ayrıca birçok akademisyen dostumuzun; bu kadar güzel hizmet sunan tesislerimizde artık “organik kabak tatlısı” ve Türk kahvesinin de çikolata ya da lokum eşliğinde sunulmasının gerekli olduğunu orada servis ve mutfak hizmeti yapan dostlarımıza ısrarla söylediklerine şahit olmaktayız.

Üniversitemizin şehirle bütünleşmesine katkı sağlayıp, kendi sınırları içerişine hapsedilmiş bir kamu kurumu görüntüsünden çıkmasına zemin oluşturan bu güzel tesislerin sahil kesiminin yeniden elden geçirilip, paslanmış lamba direkleri ve sahilin bir bölümünde çöplerden müteşekkil görüntü kirliliği oluşturan diğer unsurların tamirat ve tadilatının bahar mevsimine girdiğimiz şu günlerde bir an önce yapılıp bitirilmesi en gerekli temennimizdir.


KTÜ yönetimlerinin şimdiye kadar, bu güzel alan için yaptıklarının yanında, bundan sonra da yapacaklarının; üniversitemiz ve şehrimiz için önemli ve değerli olacağının bilinmesini temenni ediyor, katkı sağlayanları üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına takdirle yad ediyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap