SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > MERKEZDE FUTBOL SAHASI EKSİKLİĞİ SANDIĞA YANSIR!

MERKEZDE FUTBOL SAHASI EKSİKLİĞİ SANDIĞA YANSIR!

11 Mayıs 2018 Cuma - 07:00








Rize siyasette en yüksek noktada ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinde merkezde bir futbol sahası eksikliği benim içimde bir sızıdır. Ekrem Orhon amatör futbol sahasının yıkılmasından bugüne kadar aradan geçen zaman 4 seneyi buldu. Dönemin siyasetçilerinin verdiği söz lafta kaldı. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşın Bak da Rizeli ve en başta yazdığımız gibi siyasette güç olarak zirvedeyiz.

Önümüzdeki ay seçim var. AK Parti Rize’den tulum ve Türkiye genelinde en yüksek oyu istiyorsa tam şimdi merkezde futbol sahasının temelini atmalı. Aksi takdirde buradan açık açık yazıyorum, Rize’de amatör futbola gönül veren binlerce kişi bu seçimde başka bir yerlere kayacak!

Rize’de açık ara en çok beğendiğim müdürlerin başında olan ve geldiği günden beri o koltuğun hakkını veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik Cumhurbaşkanı ve Spor Bakanı'nın memleketinde müthiş işlere imzasını atıyor, atmaya da devam ediyor. Buradan bir kez daha uyarı mahiyetinde yazıyorum. Rize ve ilçeleri tesis ve saha anlamında “altın” kaplamalı işler yapsanız yine olmaz. Bu iş neye benzer biliyor musunuz? Çaykur Rizespor’un masa tenisi takımı gitmiş dünya kupasını almış! Sonuç; havalimanında o şampiyonları sadece aileleri karşılar, gazetelerde ufak bir satır yazı ile geçiştirilir. Ama Rizespor futbol takımının bırakın Avrupa’da bir kupa kaldırmasını, bir tur atlaması bile havalimanına on binlerce kişiyi dökmeye yeter, televizyonlar ve ulusal basının günlerce bu takımı yazmasını sağlar. Bu örnekte demem o ki; “Rize merkezde bir futbol sahası yoksa siz isterseniz tenis kortu yapın, isterseniz en kralından kapalı yüzme havuzu veya atletizm pisti yapın olmaz. Burada ana damar futboldur. Rize merkez bunun acısını yaşıyor ve Rize amatör futboluna gönül veren binlerce seçmen artık o son golü sandıkta atmayı planlıyor.

Bu seçim öncesi Rize merkez futbol sahası güme gitmesin. İkizdere futbol sahasının ilanı çıkıyor, İyidere futbol sahasının düzeltilmesine başlanacak, Kalkandere futbol sahasının iyileştirmesi, Pazar yüzme havuzu, tenis kortları Rize merkezde son derece modern ve üstü kapalı olacak. Bu kortların ihale bedeli 2 milyon 800 bin lira. Pazarspor’un futbol sahasının çimleri değişiyor ve tribünler yenileniyor, aynı şekilde Ardeşen futbol sahası onarılıyor, tribünler yenileniyor ve yine Gündoğdu futbol sahası ışıklandırma ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Bunlar çok önemli birer proje ve Rize müthiş bir şekilde kabuk değişiyor. Rize merkez futbol sahası çok ama çok önemli. Yeri önemli değil, hazır devletten parası çıkmış bu proje, iki dudak arasına kalmış ve seçim öncesi şimdi tam zamanı. Rize gençliği ve o gençliğin kötü alışkanlıklara yönelmemesini istemeyen Rizeli aileler sizden bir müjde bekliyor. Bu müjdeyi ödeneği çıkan Rize merkez amatör sahası için kim açıklayıp, o temele bir kürek harç koymuşsa inanın ki Rizeli onu unutmayacak. Ama tam tersi bu seçim döneminde de 81 ilin 80’inde olan merkez futbol sahası eğer Cumhurbaşkanının memleketinde yine es geçilirse işte o zaman bana demeyin neden Rize’nin oyu bu kadar düştü!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap