SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > MUHALEFETi OLMAYAN TEK iL RiZE! (1)

MUHALEFETi OLMAYAN TEK iL RiZE! (1)

23 Mayıs 2018 Çarşamba - 09:03








Seçim yaklaştı ve Rize’de partilerin aday listeleri şekillendi. Türkiye’de 81 il var ve bu iller arasında muhalefeti olmayan tek il Rize diyebilirim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağında muhalefetten ne kadar zorlasa da vekil çıkarma şansı yok denecek kadar az diyebilirim.

Bu seçimde önce aday gösterilmeyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’dan başlayayım. Karal, AK Parti’yi 2001 yılında Rize’de kurma görevini üstlenen ve o tarihten bu yana memleketine aralıksız hizmet eden bir vekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası büyük bir ihtimalle Hasan Karal’a önemli bir görev verecek.

Sonuç olarak eski vekil Hasan Karal, Rize’de seveni tarafından aşırı sevilen, sevilmeyeni tarafından aşırı nefret edilen bir isim. Özellikle son dönem Rize merkezde yapılan kamu istimlak olaylarında Rizeli çok mağdur edildi ve bu faturanın büyük kısmı Hasan Karal’a kesildi. Adamın bin bir güçlükle kredi çekerek aldığı 300 bin liralık evini 110 bin lira vererek kamulaştırmak demek, bu aileyi yok etmek demekle eş değer. Tıpkı İsrail’in Filistinliye yaptığı gibi!.. Bu insanlar nereye gidecekler, nerede yatacaklar, burada vicdanları sızlatan kararlar alındı. Rizeli çok ama çok tepkili, bu da sandığa yansır...

Gelelim AK Partinin adaylarına... İlk sırada partinin ağır toplarından ve abilerinden sayılan Hayati Yazıcı var. Bakanlığı döneminde Rize’de önemli bir projeye el atmadığı için, yani istihdam kapısı yaratmadığı için Rizeli Hayati abiye pek ısınamadı. Bu seçimde Yazıcı’ya olan tepkiler büyük, buradan benden söylemesi.


İkinci sıra adayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak. Bakanlığının bir yılı dolmadan memleketine en çok gelen ve yatırım yapan vekil sıfatını şimdiden açık ara elinde bulunduruyor diyebilirim ama Sayın Bakan Osman Aşın Bak, Cumhurbaşkanının memleketi ve ülkenin gençlik ve spor bakanının ilinde merkezde bir amatör futbol sahasının eksikliğini bu seçimde sandıkta görecektir diye düşünüyorum. Çünkü Rize amatörüne gönül veren binlerce kişi bana ‘AK Parti’ye oy vermeyeceğiz’ diyerek çocukları için, sağlık için, evlatlarının kötü yola düşmemesi için merkez futbol saha eksikliğini her fırsatta dile getirdiler.

Üçüncü sıra ismi ise onu il başkanı yapan vekil Hasan Karal’la uzun bir süre kuşak çatışması yaşayan ve sonunda 24 Haziran sonrası vekil olacak olan eski il başkanı Muhammed Avcı. Genç bir kardeşimiz, başta çalışkanlığı olmak üzere tırnakları ile kazıyarak bugünleri gördü, Allah yolunu açık etsin. İnşallah çok daha iyi yerlere gelecek. Avcı çok donanımlı, kendini çok iyi geliştirdi.

Devam edecek...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap