SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > RAMAZANDA PATLAMAYA HAZIR BOMBALAR!

RAMAZANDA PATLAMAYA HAZIR BOMBALAR!

16 Mayıs 2018 Çarşamba - 08:44








Şükürler olsun ki bir ramazana daha kavuştuk. Ramazan ayının rahmetini, bereketini ve o büyük maneviyatını hep birlikte yaşayacağız.

Ramazan ayı boyunca Rize’de oruçla imtihan olan birçok Müslüman Rizeli bu ayda patlamaya hazır bomba gibi dolaşıyor. Bu arkadaşlar trafikte daha çok gözüküyorlar. Dinimizin farzlarından olan oruç tutmak, bazı asabi Rizelileri direksiyon başında patlamaya hazır el bombası kıvamına taşıyor.

Oruç tutmak kendini rahat ve huzurlu hissetmekten geçer ama gel gör ki bundan önce benim bizzat şahit olduğum gibi ramazan ayı boyunca Rize sokak ve caddelerinde bazı asabi vatandaşlar en ufak bir olayda kükrüyorlar, kırıyorlar, en kötüsü de iftar saatinden önce küfrediyorlar.

Nedir bu? Özellikle Rize caddelerinde trafikte... En ufak bir şeyde önce köküne kadar kornaya bas, daha sonra in aşağıya it dalaşı yap, en sonunda ise karakolluk ol. Şekerin veya en ufak bir sağlık sorunun varsa tutma kardeşim! Dinimiz zorlama dini değil. Hem oruçluyum diyeceksin (Allah kabul etsin), sevaba gireceksin hem de şiddetle birlikte kalp kıracaksın.

Her ramazan ayı boyunca Rize’de gördüğüm bu tip insanları bu ramazan ayında da büyük olasılıkla göreceğim. Tutmayın kardeşim, tutmayın! Oruç tutuyorum diye geçiniyorsunuz, zengin iftar sofralarını kaçırmıyorsunuz ama bu mübarek ay içinde aç karnına ortalığı birbirine katmayı da çok iyi beceriyorsunuz. Özellikle iftar saati yaklaştığı zaman fırında pide kuyruğunda yaşanan arbedeler... Ayıp değil mi? Bir Müslümana yakışmayacak ufak tefek şeylerden doğan münakaşalar ve sonu yumruklaşmalar...


Neymiş efendim; benim pidem yumurtalıydı, o pideyi fırına kürek salan fırıncı başka birine verdi. Yuh yani! Bu ay sabır ayı, hoşgörü ayı, yardımlaşma ayı. İftar saati yaklaştığında eşine, çocuğuna kısaca ailesine iftar sofrasını zehir eden kişiler sizde tutmayın. Bu ay “sahura kalkarsam bu kadar, kalkmasam bu kadar uyumuş olurum” matematik hesaplarını yapmadan, en önemlisi gündüz kuşağında oruçlu iken kimsenin kalbini kırmadan 11 ayın sultanı ramazan ayının, tüm insanlara hayırlar getirmesini diliyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap