SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > SABIR ve SAYGI!

SABIR ve SAYGI!

22 Mayıs 2018 Salı - 06:10








ki konu bu aralar üzerinde çokça düşünerek zaman harcamama sebep oluyor. Birincisi sabır, diğeri saygı.

Çok sabırsızız. Ama çok. Hiçbir şeye sabrımız yok. Kilo hemen yarına verilsin. İşte başarı yarın olsun. Yarın patron olunsun. Bir konuda emek vermek, o konuda çalışmak, ona zaman vermek, dayanmak, vazgeçmemek sabrını gösterme konusunda eksiğiz, hatta öyle bir duygumuz hiç yok.

Sabrı bildin mi, konu ne olursa olsun onunla ilgili bir plan yaparsın.

Ulaşmak için ne konularda çalışacağını düşünür, başlarsın uygulamaya. Yolda aksilik olur, sen yeni bir plan geliştirmek zorunda kalırsın. Bazen hiçbiri tutmaz, her şeyi sil baştan bile yapman gerekebilir. Ve sabırla devam edersin o hedefe, amaca ulaşmak için. Hayatta her şey zamanında olmaz. Beklemek, sabretmek, mücadele etmek gerekir. Sabır bizde maalesef yok.

Bir de saygı konusuna hassasım. Bu da ayrı bir duygum. Arkadaşına iyilik yaparsın, sabret dersin, acele etme dersin, bir de üzerine suçlu olup saygısızlıkla karşılaşırsın. Hem can güvenliği hem de içinde bulunduğun ruh hali açısından saygı ve sabır göstermelisin... Herkes hızlı olamayabilir veya hızlı olsa bile herkes bir noktada bir şeyden ürkebilir, korkabilir, yapamayabilir. Gün gelir sen de yavaşlamak zorunda kalabilirsin.


Olmasa bile, bu dünyada kimileri hızlı, kimileri yavaş. Kimileri daha gözü kara, kimileri daha temkinli ve inanır mısın bu dünyada hepimize yetecek kadar yer de zaman da var.

Hem bu bir gün sana da gerekebilir. Gerekmese de, saygı bunu gerektirir. Yoksa belki de taş kayar, ip kopar, ayağın kayar...

Saygı gösteren saygı bulur. Kimsenin özel hayatına müdahale etmezsen, kendi hayatına bakarsan zaten kimseyle de saygısızlık yaşamak zorunda kalmazsın. Karşında sevmediğin insanlar olsa bile saygı duymak zorundasın. Bugün belki çok zor ama saygı duymak ve saygılı olmak en önemli davranış şeklimiz olmalıdır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap