SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > SALDIRILAR BAŞLADI!

SALDIRILAR BAŞLADI!

15 Mayıs 2018 Salı - 04:00








  Kurtuluş Savaşı yıllarında bir türkü vardır. Ey on beşli on beşli diye başlayan. Bu türkünün ülke tarihinde önemli bir yeri var. Zira genç yaşta savaşa giden delikanlılar köylerine dönemediği için halkımız ağıtlarla acılarını söylemeye çalışmışlar. Günümüzde savaş yok ama demokrasi acısında belki de dünyada ilk defa görülen bir demokrasi savaşında yaşanan olay var.

   Ülkemiz, iflasın eşiğinde baskın seçimlere giderken, kısa zamanda örgütlenen İYİ Parti'yi seçimlere sokmamak için hazırlanan oyunları, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kıvrak ve demokrasiye tutkunluğu karşısında ihraç ettiği on beş milletvekili ile bozdu. Sayın Kılıçdaroğlu’nun demokrasiye olan düşkünlüğünü bir kez daha gördük. İYİ Parti'ye verilen bu demokrasi erleri için Cumhuriyet Halk Partisi'ne karşı yandaş basın başta olmak üzere saldırıya başladılar.

  Adalet ve Kalkınma Partisi'nin öncü kurmayları bu olayı siyasi ahlaksızlık olarak değerlendirmişlerdir. Ama, kendilerinin demokrasi ayıbını nasıl ifade edeceklerini hiç düşünmeden. Burada en önemli olay şudur: Kim Cumhurbaşkanı olursa olsun Türk demokrasisinin acilen kurtarılması gerekmektedir. CHP Genel Başkanı'nın kıvrak siyasi manevrası, cumhur ittifakını korkuya ve telaşa sürükledi.

  Ey köylüm, çiftçim, esnafım, emeklim, artık uyan, bu son şansın! Ülkede ekonomik kriz varken erken seçimle hazineden ne kadar paranın çıkacağını düşünebiliyor musunuz? Cumhuriyetin geleceğini, kazanımlarını, mirasını gelecek nesillere aktarmak için sandıkta yapacağınız isabetli tercihler belirleyecektir.

  O nedenle CHP’nin demokrasi adına yaptığı bu tevazu hareketini ellerimiz patlarcasına alkışlıyoruz. İfade ettiğimiz gibi CHP’ye yapılan haksız saldırılar, aslında kendi yanlışlarının dışa vurumudur. Yani ağlayarak istifa ettirilen belediye başkanları örneğini verirsek, bunların da halk iradesiyle seçilmiş olmaları yanlış mıydı?


Sonuç olarak, Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasi adına yaptığı atakları daha geliştirerek siyasi kurtuluşun önderliğini devam ettirmelidir. İhraç olan vekilleri de canı gönülden kutluyorum. Halkımız bu ince düşünceyi çok iyi tahlil yapmalıdır. Zira tek adam yönetiminin kısa zamanda ülkeyi nerelere götürdüğü aşikardır.

Sonra bizler de yanıldık dememek için!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap