SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > SANTA'DAKİ TAŞ EVLERİN BÜYÜSÜ...

SANTA'DAKİ TAŞ EVLERİN BÜYÜSÜ...

17 Nisan 2018 Salı - 07:00








İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun son Trabzon ziyareti en az Sümela kadar önemli ve değerli bir tarihi eseri tekrar gündeme taşıdı.

Gümüşhane ile Trabzon sınırları arasında kalan Santa harabeleri Rumlardan kalan çok nadide tarihi eserlerimizden... Güzel coğrafyasının yanı sıra dağların yüksek doruklarında yer alan ve yerleşim için oldukça elverişli bir vadide bulunan Santa harabelerine ne zaman gitsem kendimi başka diyarlarda gibi hissederim.

Adeta Ortaçağ'dan kalma birbirinden güzel taş evlerin muntazam bir şekilde kondurulduğu bu güzel vadiden hiç ayrılmak istemiyorsunuz. Her zaman hayalini kurduğunuz, doğayla iç içe kafanızı dinleyeceğiniz tarihi bir mekan. Pırıl pırıl akan soğuk deresi, kemer taş köprüleri, çam ağaçları, börtü böceğiyle adeta her tarafından yaşam fışkıran böylesi bir alana hayran kalmamak elde değil. İçinizi ısıtan bu taş evlerin penceresinden elinizde çay bardağıyla eşsiz manzarayı seyretmenin keyfini inanın ki hiçbir şeye değişmezsiniz. Bir de hayalinize çimenlere yayılan kuzu ve koyunların sesini getirin... Sizi adeta büyüleyen bir manzara...

SOYLU, SANTA'YA EL ATTI

Öylesine güzel bir mekan ki, bir anda kendinizi Ortaçağ'da hissediyorsunuz. Taş
işçiliğinde mahir Rumlar tarafından yapılan taş evler şehir yaşantısından bunalan insanlar için ruhlarını sarmalayan bir kaçamak noktası gibi... Her yıl binlerce turisti ağırlamasının altında da bence bu özelliği yatıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burayı ziyaret ederek tekrar şehir gündemine oturttu. Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Gümüşhane Valisi Okay Memiş'in de eşlik ettiği gezide Bakan Soylu'nun yaptığı açıklamalar doğrusu içimize su serpti. Bakan Soylu, buranın, yol sorununun tamamen çözüleceğini ve doğal görüntüsü bozulmadan turizme kazandırılacağını açıkladı. Gümüşhane sınırları içerisinde kalan bu alanın doğa hassasiyetleri gözetilerek turizme kazandırılması çok önemli. Buradan bir kez daha İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Trabzon Valisi Yücel Yavuz'a ve Gümüşhane Valisi Okay Memiş'e Santa'yı tekrar gündeme taşıyıp restore edileceği sözü verdikleri için teşekkürlerimizi iletiyoruz.


Santa, hem Trabzon'un hem de Gümüşhane'nin uluslararası alanda tanıtımını sağlayacak tarihi bir değer. İnşallah yol sorunları bitirilip güzel bir restorasyonla bu alan turizme kazandırılır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap