SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ŞEFKAT KAHRAMANLARI, ANNELERİMİZ, ANNELER GÜNÜNÜZ

ŞEFKAT KAHRAMANLARI, ANNELERİMİZ, ANNELER GÜNÜNÜZ

13 Mayıs 2018 Pazar - 09:25








“Cennet, annelerin ayakları altındadır.”

-Hadis-i Şerif

Bu yazıyı, rahmetli annem Elmas Mollamehmetoğlu ve bütün annelere ithaf ediyorum...

Mayıs ayının ikinci pazar günü yani 13 Mayıs Pazar (bu pazar) Anneler Günü olarak kutlanmaktadır. Annelerimizin hakkını yılda bir gün kutlayarak ödememiz mümkün değildir. Her günümüzü annelerimize karşı sevgi, muhabbet ve rızasını kazanmak yolunda harcamalıyız ki, annelerimize evlat olma görevimizi bir parça olsun ifa etmiş olabilelim.

Üç duygu vardır ki, tüm insanlarda mevcuttur. Birincisi aşk, ikincisi muhabbet, üçüncüsü şefkattir. Aşk, karşıdaki görüntüye, güzelliğe ve şekledir. Üstelik, karşılık bekler. Karşılık göremediği zaman da nefrete dönüşür. Muhabbet ise; kardeşin kardeşe, arkadaşın arkadaşa olan yakınlığı ve sevgisidir. Ancak, beklenti olarak o dahi karşılık bekler, bulamayınca o bile nefrete dönüşür. Şefkat ise; annenin çocuğuna karşı olan sevgisidir. O, karşılık beklemez. İyi zamanda ve kötü zamanda, sağlıkta ve hastalıkta hep çocuğunun yanındadır. Hastalanan çocuğunun başucunda sabaha kadar gözlerini kırpmadan bekler. Sabah olup da çocuk gözlerini açtığında annesine bir tebessüm ettiği zaman, bütün yorgunluğu gider annenin. O zahmetin karşılığı ise; yüce yaratıcının anneye verdiği şefkattir.


Annelik duygusu; hem yüce Yaradan’ın kadına verdiği en kutsal ve mübarek değerlerden biri hem de kadına bahşedilen en temel vazifelerdendir. Derinlerde kaynayıp duran bir sevgi yumağıyla doludur anne yüreği. Beş olsun, yedi olsun çocuklarının sayısı, sayıları korkutmaz onu. Onun yüreciğini dağlayan hepsine eşit sevgi verebilmektir. Birini diğerinden ayırmadan sevebilmektir. Hiç almadan karşılıksız veren, duru bir sevgidir anne sevgisi...

Üzerimizde tesiri en fazla olan öğretmen; annelerimizden başkası değildir. Biz ona; ister ana, ister anne, istersek de anneciğim diyelim. İçimize yayılır bu kelimenin sıcaklığı, yüzümüzde güller açtırır.

Annelerimiz; sinesinde, çocuğuna karşı sevgiden, şefkatten, güzellikten gayri bir şey barındırmayan bir hediyedir bize. Cennet semtinin, analarımızın ayağı altından geçtiği hadisi-şerifi, onların kutsallığını bir kez daha anlatmıyor mu?

Anneciğim! Sendeki rahmet, gerçek merhamet sahibini anlatıyor. Sendeki bağışlama, koruma, acıma duygusu, gerçek sahibimizin, bizi koruduğunu, acıdığını, bağışlamaya hazır olduğunu anlatıyor.

Bu dünyanın taçsız sultanı; inşallah tacın ve tahtınla, orada da (ahirette) başımızdan eksik olmazsın. Gönlünün ilhamlarını sağnak sağnak bize yağdırırsın.


Nice analarımız bu dünyadan göçmüş, (benim annem gibi, Rabbim rahmetlerini bol etsin) onları da dualarımızdan eksik etmeyelim. Fatihalar, Yâsinler gönderelim. Ruhları nur, mekânları cennet olsun.

Haklarını ne yapsak ödeyemeyiz analarımızın... Yılda bir kez değil, her gün, her an onları unutmamalıyız.

Pek çoğumuzun sahip olduğu iyi huyların temelinde, annelerimizin ruhlarımıza boşalttığı meleklere has güzellikler vardır. Her işimizde, onun duası ve uğuru vardır. Bizi hayattaki rolümüze bir bir uğurlarken o, en büyük rolü üstlenerek, hep geride kalır.

‘Senden aldığımız terbiye ile dünyamızı şekillendirdik! İnsanlara iyilik yapmayı ibadet diye bildirdin. Herkesle iyi konuşun. Zorda olana yardım edin ki, Allah da size yardım etsin’ diye hep nasihatta bulunurdun!

Biz de nasihatlerini emir telakki ettik!


Bu dünyanın geçici, gittiğin yerin hep kalıcı olduğunu, oraya hazırlığın buradan geçtiğini hiç aklımızdan çıkarmadan...

Hep nasihatlerine uymayı, iyi insan, iyi evlat olmanın gereği kabul ederek, iyilik yolunda, iyi insan olabilme yolunda, engelleri, yılmadan güzellikle aşmaya çalışacağımıza söz veriyoruz! ANNEM... Bu sözü, tüm iyilik yolunda olanların, iyilerin sözü olarak bil. Allah, sana ve senin gibi iyilere cenneti yazsın! Cenneti de size yazsın..! 

Anne; şahsında, tüm iyilerin, iyi annelerin, iyiler olma yolunda gayretli olanların önünde saygıyla eğiliyor, ellerinden öpüyor, toplumsal düzelmenin bu gayretlere bağlı olduğunu, tüm insanlara ilan ediyorum.

Biliyorum, seni anlatmaya koca bir yürek ister. Dün de sana muhtaçtım, bugün de sana muhtacım. Yarınlarda da sana hep muhtaç olacağım anne.

Sevgi dolu, fedakâr, müşfik, vakur, şefkat yüklü, melek yüzlüm ANNEM, ANNELERİMİZ... ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap