SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUM!

ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUM!

05 Nisan 2018 Perşembe - 07:00








Son günlerde Diyanet Başkanlığı’nın yayınladığı fetvalar, halkımız tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Bu tepkiler üzerine adı geçen kuruluş olayları yatıştırmak için bazı çalışmalar yaptı. Ancak diyanete bağlı kişilerin, içinde kin kusarcasına öç alma sevdalarının olduğunu ve açıkça halkı tahrik edecek boyutlara sürüklediğini görüyoruz. Diyanetin, ona bağlı çalışan tüm kurumların ve imam yetiştiren okulları kapanmasını isteyenleri de şimdi daha iyi anlıyorum.

Neden?

Bir kere tüm okurlarım şunu çok iyi bilmesini istiyorum. Ben sıkı bir Kemalist’im. Kemalist olduğum kadar dinime Peygamberime (SAV) de misli kadar bağlı bir kişiyim. Bu ifadeye ne gerek duydum. Çanakkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olan bir zat var. Utanmadan sıkılmadan şimdiye kadar yapılan suçlamaların en iğrencini yapıyor. Efendim Atatürk zamanında, Çanakkale ve Bursa’da camiler genelev yapıldı diyor.

Böylesine iğrenç suçlama,

Böylesine saygısızlık,


Böylesine ağızından salyalar akarcasına kin kusmanın elbette bir nedeni olmalıdır. Bu ilahiyatçı bozuntusu Abdullah Aydın Efendinin, hangi kaynaklara dayanarak veya hangi kitap evinin yayınlarını titizlikle inceleyerek bu açıklamaları yaptığını öğrenmek isteriz. Bu ilahiyatçı efendi öğrencilerine hangi kaynakları göstererek ders veriyor. Sizlerin görevi yanlış iftiralarla dinimi öğretmek değil, siz dinin gereğinin ne olduğunu öğrencilerinize anlatacaksınız. Bu gibi yerlerde okutulan bilgilerin din olmadığı da böylece açıkça ortaya çıkıyor.

Demek ki, halkımızın Diyanete öcü gibi bakması çok da yanlış değil. İfade ettiğim gibi dinime sıkı bağlı biri olarak, halkımızdan biraz daha ileri giderek, sadece diyanet değil, kamu ve özel Kur’an kursları, dini cemaatler, dini yayın kuruluşları acilen kapatılmalıdır. Diyanet yeniden yapılanmalı halkımız gerçek dinimizi öğrenmelidir. Atatürk, din bu gibi kişilerin elinde yozlaşmasın diye Diyanet Başkanlığını kurdu. Kurduğu Diyanet sayesinde halkımız dinimize karşı büyük saygı gösterdi.

Ancak şimdi bu gibi kişiler yüzünden uzaklaşıyorlar...

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap