SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > SORUN ÇOK ÇÖZÜM YOK

SORUN ÇOK ÇÖZÜM YOK

06 Mayıs 2018 Pazar - 09:00








Memlekette sorun, sıkıntı çok. Gündem üstüne gündem oluşmaktadır. Seçim süreci gelince gündem maddeleri direkt değişiyor. Kısmi olarak bazı sorunlara değinmek istiyorum.

Artvin’de sahiller yok ediliyor, kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Milletçe uyumaya devam ediyoruz. Talana devam edilirken sessizlik hakimiyetini koruyor. Gümrük kapısının inşaatını yapan firma herkesin gözünün içine baka baka toz yığınını, pislik atıklarını denize döküyor, kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Geliyorsun bu tarafa, Kemalpaşa şehir merkezinde güzelim sahil harap olmuş durumda, adeta yağmalanmış. İnşaat firmaları gövde gösterisi yapıyor. Göz yumanlara sesleneceğim: Vicdanınız varsa göz yummayın artık!

***            

Çay sezonu açıldı dostluk bozuldu! Gürcü işçilere mahkum olduğumuz bu dönemde ne yazık ki insanlar işçi kaçırmanın derdine düştü. Sarp kapısı sabahın beşinde Gürcü işçilerle yoğunluk yaşarken çay üreticileri işçi bulmak için yarış yapıyor. Memleket işsizlikten yakınırken düşmüş olduğumuz duruma bir bakın, çay toplamak için çalışacak eleman yok! Gürcü geliyor, bir de toplama fiyatını kendisi belirliyor. Bu adamlar Sarp kapısında altın oldu, kimse farkında değil. Milyonlarca liramız yurt dışına bu yollarla akıyor. Devlet bu sektöre bir çözüm bulmalı. Aksi takdirde durum gittikçe daha berbat vaziyet alıyor.

 ***


Artvinspor başarılı bir dönem geçiriyor. Arhavi Belediyesi'nin voleyboldaki başarısı bir yana Artvin Hopaspor BAL ligindeki şampiyonluktan sonra nefes kesen play-off müsabakasının ardından şampiyon olarak 3. Lig’e yükseldi. Artvin’in uzun yıllar sonra 3. Lig'de bir takımı olacak. Hopa gerçekten seyirci kapasitesi ile futbolu seven bir kent, aynı zamanda taraftar takımına sahip çıkıyor. Hopaspor Başkanı Mübin Çakmak, sezon başında, bir dönem görev yaptıktan sonra bırakacağını söylemişti. Nitekim bırakacaktı, şampiyonluktan sonra taraftar ve yönetim bırakmasını istemedi. Bir kent adeta başkanı bağrına bastı ve 'bizi bırakma' dedi. Başkan gelen yoğun baskıya dayanamayarak şampiyonluk şöleninde söz verdi, 'bırakmayacağım lakin siz de beni yalnız bırakmayın' dedi. Hopaspor’u tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Artvin Valisi Ömer Doğanay'ın spora vermiş olduğu desteği de göz ardı edemem. Vali Doğanay Hopaspor'a çok ciddi katkılar sunmuştur. Doğanay belki Artvin’den gidecektir ama şunu çok iyi biliyorum ki ismi bu memlekette baki kalacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap