SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > 'SOYLU' TAHMİNİM TUTMADI...

'SOYLU' TAHMİNİM TUTMADI...

01 Mayıs 2018 Salı - 07:00








İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağını düşünenlerdendim.

Neden derseniz...

Yeni sistemde, milletvekili seçilenler bakan olarak görev alamayacakları için...

Daha doğrusu, Sayın Soylu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu listesinde, ya da zirveye yakın bir noktadaki görevlendirmesinde olacağını tahmin ettiğim için.

Tahmin ettiğim gibi olmadı.


Bakalım milletvekilliği sıralaması için yaptığım, "5'i vekil olan mevcut 6 kişiden 4'ü listeye girer" tahminim tutacak mı?

 

BİR TÜRLÜ GÖNÜL ELÇİSİ OLAMADIK!

"Gönül elçisi olamadık" diyorsak, genelinde aklımızın emrinde olan gönlümüzün sevgili dostum, meslektaşım Ahmet Külekçi'nin koordinatörlüğünü yaptığı "Gönül Elçileri Projesi"nden uzak durdurduğumuz anlamına gelmez.

Fiziken Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik olarak uygulanan basın merkezli, tamamen doğru, başarılı ve etkili projeye çok istememize, bileti de 2 kez cebimize koymamıza rağmen katılamayışımızdır. Bir kez en başta Trabzonspor'un eski başkanı Muharrem Usta ve ekibi ile Mardin programına katılabilmiştik.


Sonra birinde uçağı kaçırdık. Son Muş gezisi için de amcamızın oğlunu ansızın kaybedince geri kaldık.

İlkinde gördüklerimiz, sonrasındakilere katılan meslektaşlarımızın kamuoyu ile genel, bizimle özel paylaştıkları, gönüllere bu denli köprü kuran böylesine başarılı bir projenin şimdiye kadar uygulanamamış olduğudur. Trabzon burada önce oldu.

Önceliğe katkıda bulunan Sayın İçişleri Bakanı Soylu ile köprüleri projelendirip uygulayan Ahmet Külekçi ile birlikte Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğulu meslektaşlarımıza kucak dolusu sevgiler, teşekkürler.

 

YÜKSEL DİYE KAYITLI NUMAN'IN ARDINDAN...


Gönül elçisi olmak bir yana, gönül tellerimizden kopuşlar oldu. Zaten 2018 Azrail ile gönül tellerimize öylesine bur dokunuyor ki, sormayın!

Turgut Özdemir'i almakla 2018'e başladı. Ardından 'Has Adam', abiliğin içini dolduran insan Şükrü Güngör Köleoğlu'nu aldı.

Gönlümüzdeki acıları hafifletmek için geziye çıkmayı beklerken, ömrünüzün 55 yıllık döneminde, Kemal Amcam'ın oğlu olarak yanımda, yakınımda, Arsin'de, Balahor Yaylası'nda birlikteliğimizi Çanakkale Eceabat'taki bir kalp krizi gerekçesi kafa  kağıdında Yüksel yazsa da, hepimizin Numan olarak çağırdığı yakın akrabayı da "göçüp gidenler" kervanına katmak zorunda kaldık.

Zamanlı zamansız! Ne diyebiliriz ki? Veren de O, alanda O...

Allah rahmet eylesin.


 

MEZAR TAŞLARINA BAK,

ÖLÜMÜ SEVECEKSİN...

Hafta sonu mezarlıklarda seyrüsefer eyledik.

Herkesin "dünya işini bitirmeye çalışırken", Bektaşi'nin, "Bunlar buraya işlerini bitirdi de mi geldiler sanıyorsunuz?" diye tarif ettiği mezarlıklara...


Trabzon Asri Mezarlık'a girerken de ilk bakışta karşılaştığımız şehitler ile ne hatırladım bilir misiniz?

Giresun Göreleli devlet adamı, Eski Milli Eğitim Bakanı, şair Can Yücel'in babası, "İyi Vatandaş, İyi İnsan" kitaplarının yazarı, Köy Enstitüleri'nin kurucusu Hasan Ali Yücel'in o muhteşem dörtlüğü:

"Ölümsüz bir milletin tarihe saygısını,

Bakmasını bilirsen, burada göreceksin.

Nasıl silmiş ecdadım, ölümün kaygısını?

Mezar taşlarına bak ölümü seveceksin."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap