SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > TRABZON'A BİR MÜJDE DAHA!

TRABZON'A BİR MÜJDE DAHA!

21 Nisan 2018 Cumartesi - 07:10








AK Parti Trabzon'da 15 yılda devasa projeleri bir bir hayata geçirdi. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan kentsel dönüşüme hayata geçirilen birçok projeyle önemli bir rahatlama sağlandı. Bizzat Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan demiryolu ve Avni Aker Stadyumu’nun kent ormanı olarak değerlendirilmesi ve şehir hastanesinden sonra da şimdi de Trabzon'a ikinci bir devlet üniversitesi kurulacağı müjdesi geldi. Konuyla ilgili kanun Başbakan tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Böylece şehrimizde iki devlet, bir özel olmak üzere üç üniversite olmuş olacak. Yeni üniversite KTÜ'nün bölünmesiyle oluşturulacak, adı da Trabzon Üniversitesi olacak.

FAKÜLTELER AYRILDI

KTÜ'ye bağlı Fatih Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Devlet Konservatuarı, Araklı Meslek Yüksekokulu, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu, Maçka Meslek Yüksekokulu ile Tonya ve Vakfıkebir Yüksekokulu yeni kurulan Trabzon Üniversitesi’ne bağlandı. Diğer yandan KTÜ'ye bağlı Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nün adı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak değiştirilerek Trabzon Üniversitesi'ne bağlandı.

KTÜ, BİLİM VE TEKNOLOJİYE YOĞUNLAŞACAK

Böylece Karadeniz Teknik Üniversitesi kurulma amacına uygun olarak bilim ve teknoloji ağırlıklı bir yapıya kavuşturuldu. Öğrenci sayısının çokluğu ve fakültelerin dağınıklılığı nedeniyle KTÜ idari anlamda birtakım sorunlar yaşıyordu. Bu nedenle sosyal bilimlerin alanına giren bütün fakültelerin KTÜ'den ayrılması bizce yerinde bir karar. KTÜ bünyesinde sadece Mühendislik, Tıp, Fen Bilimleri fakülteleri kaldı. Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan KTÜ bundan böyle bilim ve teknoloji ağırlık olarak yoluna devam edecek. Dolayısıyla KTÜ'nün bu alanlardaki niteliği ve başarıları da artacak. Bilim ve teknolojiye daha fazla yoğunlaşacak. 


Yeni kurulan üniversiteyle Trabzon bir üniversite şehri olma yolunda gerekli altyapıya kavuşmuş olacak. İkinci devlet üniversitesi kurulması yönünde Trabzon'da hem bakanlar hem de milletvekilleri çok yoğun çalışmalar yürüttüler. Bu konuda Başbakan ile Cumhurbaşkanı nezdinde gayretli girişimlerde bulundular. Onaylanan karardan dolayı bir kez daha Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Başbakanımız Binali YILDIRIM'a, süreci bizzat takip eden ve bize bu müjdeyi veren gururumuz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’ya teşekkür ediyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap