SON DAKİKA



Haber > Köşe Yazıları > YATIRIM MI, KATIRIM MI?

YATIRIM MI, KATIRIM MI?

22 Nisan 2018 Pazar - 05:00








Bir memlekete yatırım beklemek herkesin ortak paydasıdır. Nitekim yatırımlar yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar çok önemlidir. Bir yatırımın heba olmaması için yapılacak yerin konumu dikkat çekilmesi gerektiği gibi o yatırımın yapılış aşamasındaki çalışmalar da özveriyle takip edilmelidir.

Artvin İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bazı yatırımlar gündem konusu oldu. Artvin’e ciddi manada yatırımlar gelmektedir. Bu yatırımlara katkı sağlayan iktidar milletvekili belki de elinden geleni yapmaktadır lakin bu işler sadece vekilin yapmasıyla olmuyor. Hopa’da bir devlet hastanesi yapıldı, hizmete açılır açılmaz çatısı su kaçırdı. Bir daha olmayacak diye beklerken Murgul ilçesinde yeni yapılan hastane binasında çatlaklar oluşmaya başladı. Hastanenin altından tekrar destekleme yapılacağı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme geldi. Böyle bir rezalet olamaz. Bunu yapan müteahhit firma nasıl baştan savma bir iş yapmıştır ki bu bina çatlamaya neden olabiliyor?

Yatırım dedim ya, sadece gelmesi önemli değil, yatırımı yapan firmanın geçmişi, geleceği ve iş erbabında yapmış olduğu işler yani referansı çok önemli. Şimdi ne olacak? Milyonlarca lira harcanarak yapılan bu bina yıkılırsa bunun hesabını kimler, nereye verebilecek? Kısacası yatırım yaparken katırıma bakmayacaksın, işi ustasına vereceksin, ustası işini yapacak. Malzemeden azaltarak iş yapalım dersen sonucu böyle olur. Dost, siyaset, ahbap ilişkisi ile yapılan işler neticesinde doğacak sebeplere sen de katkı sağlamış olursun.

Yazık, çok yazık! Memlekette bir şeyler yapalım derken, yani kaş yaparken göz çıkartabiliyoruz. Bence bu müteahhit firmaya direkt cezalar kesilmelidir. Lakin bu benim duyduğum konu oldu, belki de bilmediğimiz nice böyle projeler işgüzergahlık nedeniyle heba olmaktadır. Bu vatan hepimizin, bu mantıkla hareket etmek zorundayız. Heba edilen her bir kuruş yine bizlerin cebinden çıkmaktadır.

BUGÜN HOPASPOR GÜNÜ


Artvin Hopaspor bugün BAL (Bölgesel Amatör Lig)'da şampiyonluktan sonra Malatya’da play-off maçında Fatsaspor ile mücadele edecek. Hopaspor camiası olduğu gibi tüm Artvin ve Artvinliler bu maça kilitlenmiş durumda. Maçın dostluk çerçevesinde geçmesini temenni ederek tabii ki de gönlümden geçen Hopaspor'un maçı kazanıp Artvin’in de bir takımının 3. Lig'de olmasını bekliyorum. Sporun dostluğun ve dayanışmanın örneği olduğunu Hopaspor gösterdi. Kentte siyaset gözetmeden tüm camia başarı için kilitlenmiş durumdadır. Bu güzel dayanışma tüm ülkede örnek alınmalıdır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap