SON DAKİKA



Haber > Magazin > Karadeniz insanını gözler önüne serecek

Karadeniz insanını gözler önüne serecek

25 Haziran 2015 Perşembe - 10:56




‘Sıra Dışı İnsanlar Belgeseli’ Karadeniz insanının yaratıcılığını gösteriyor...





Yapımcılığını Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun yaptığı Giresun, Trabzon ve Rize’de çekilecek olan ‘Sıra Dışı İnsanlar Belgeseli’ Karadeniz insanının yaratıcılığını gözler önüne serecek. Birçok şirketten destek alan belgeselin yönetmenliğini, festivallerden en iyi yabancı film ödülleriyle dönen ‘Öyle Sevdim ki Seni’nin yönetmeni gazeteci Orhan Tekeoğlu üstleniyor. Tekeoğlu belgeselin nasıl doğduğunu “Zoru başarmak, kendini aşan sıra dışı zekâyı mı gerektiriyor? Başkalarının imkânsız dediği şeyi, mümkün hale getirmek nasıl olur? Toplum olarak yapılmaz olanı yapmak, olmaz denileni kültür haline getirmek, insan doğasıyla, tabiat ananın arasında geçen zorlu mücadeleyi kim kazanır? Doğanın imkânsızlıklarına karşı insan doğasının zekâsı ve en önemlisi çalışkanlık bir faktör mü? Neden ‘sıra dışı insanlar’ denilince Karadenizliler akla geliyor? Bu sorulara yanıt aramam, beni bu projeye yöneltti” sözleriyle anlattı.

MUCİTLİĞE ÇOK YAKINLAR

Belgeselin konusu hakkında da bilgi veren Tekeoğlu “Bu soruların yanıtları beni sıra dışı insanların hayatlarına götürdü. İlginç yaşam tarzlarıyla bu insanların evlerine ve dünyalarına girdim.Gazete ya da bir televizyon haberinde görebiliriz bu insanları. Bazen bir buluşla, bazen de ilginç bir işle. Bazen gülümseriz bezen de düşünürüz. Neden farklı bir yapıya sahip Karadenizliler? Doğa şartları, onların karakterlerini ve çalışma şartlarını da oluşturmuş mu? Bu insanlar, zorlu doğayla mücadeleyi seven insanlar. Mucitliğe çok yakınlar. Doğa ve insan Karadeniz’de bütünleşiyor. Zorluklarla mücadele eden bu insanların, hayatı kolaylaştırıcı yanlarını seviyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap