SON DAKİKA



Haber > Magazin > TLYD'den muhteşem konser

TLYD'den muhteşem konser

11 Ocak 2016 Pazartesi - 14:39




Bu yıl 80’inci kuruluş yılını kutlayacak olan Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği (TLYD), yeni yıla muhteşem bir konserle ‘Mer





Türk Sanat ve Türk Halk Müziği korolarını bünyesinde barındıran dernek, önceki akşam şef Özdemir Hafızoğlu yönetiminde verdiği konserle ayakta alkışlandı. KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlenen “ Türk Müziği Konseri”ne ilgi bir hayli fazlaydı. Sunuculuğunu Yasemin Uzun’un yaptığı, şef Özdemir Hafızoğlu’nun bir nakış gibi işlediği koro, birinci bölümde Saba eserleri seslendirdi. Bu bölümde solo performanslarda Ömer Akın, Asu Gülşah Uludüz ve İlhan Yavuz sahne aldılar.

567_4
Asu Gülşah Uludüz

İkinci bölümde Muhayyer Kürdi eserlere yer verildi. Bu bölümde de solo performanslarda mikrofonun başına Ali Kemal Mumcu ve Tuğçe Taç geldiler. Son bölümde ise adeta şef Hafızoğlu şov vardı. ‘Kanunu okutan adam’ diye tanınan Hafızoğlu, bazı eserleri salonu dolduran izleyiciler ve koristlerle birlikte seslendirdi. Gerek korist, gerek solistler gerekse de saz ekibi tek kelimeyle muhteşemdi. Şef Özdemir Hafızoğlu her ne kadar profesyonel olsa da, müziğe ilk başladığı yıllardaki gibi heyecanlı ve amatör ruhlu idi. Salonu kendine çekmesini çok iyi becerdiği gibi yaptığı ufak nüanslarla da belli yerlere nokta atışlar yaptı.

98_7
İlhan Yavuz

Konserin son bölümünde gecenin mimarı şef Özdemir Hafızoğlu’na Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı ve Dernek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nusret Onur, Dernek Başkanı Kenan Atalay, Vakıf Başkanı Ahmet Kahraman ve KTÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof.Dr.Osman Bektaş birlikte çiçek takdim ettiler.

Her konserde olduğu gibi bu konserde de TLYD ve Özdemir Hafızoğlu’nu yalnız bırakmayan Arhavi Musiki Derneği korosu elemanları, gecenin en güzel rengi oldu. 30 kişilik bir ekiple geldikleri konserde şef Hafızoğlu’na çiçek takdim ettiler, koroya girip şarkı seslendirdiler ve tüm ekibi Arhavi’ye davet ettiler.

Gecede bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Onur, kutlayacakları 80’inci yıla istinaden yapılan konserin çok anlamlı olduğunu belirterek “Özdemir hocamızın Trabzon Belediyesi’ne sunduğu bir projesi vardı. Trabzon’da bir Türk Musikisi Orkestrasının kurulması yönünde. Bu akşam sanki bunun bir provası yapıldı ve de çok güzel oldu. İnşallah bu projeyi bu yıl hayata geçireceğiz” diye konuştu. Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği (TLYD) ilk olarak 1936 yılında İstanbul’da birkaç genç tarafından 19 Mayıs Cemiyeti adı ile kuruldu. Daha sonra 1946 yılında Trabzon Liselerinden Yetişenler Cemiyeti ismini aldı. 1953 yılında Trabzon şubesi hayata geçirildi ve 1992 yılında da Vakıf olarak Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği-Vakfı adı altında faaliyetlerini sürdürmektedir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap